H Τράπεζα Κύπρου θα καταχωρήσει έφεση για το πρόστιμο των €120,000

H Τράπεζα Κύπρου θα καταχωρήσει έφεση για το πρόστιμο των €120,000

Η Τράπεζα Κύπρου θα καταχωρήσει έφεση εναντίον της καταδίκης και της ποινής, που της επιβλήθηκε στις 5 Ιανουαρίου από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε πρόστιμο ύψους €120,000 στην Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ (η «Τράπεζα») για την καταδίκη της βάσει των άρθρων 19 και 20(1)(γ) του περί Πράξεων Προσώπων που Κατέχουν Εμπιστευτικές Πληροφορίες και των Πράξεων Χειραγώγησης της Αγοράς (Κατάχρηση Αγοράς) Νόμου του 2005 (Ν. 116(Ι)/2005).

Η Τράπεζα καταδικάστηκε και της επιβλήθηκε ποινή ως ανωτέρω ένεκα παραπλανητικών δηλώσεων, αναφορικά με την κεφαλαιακή της θέση, που έγιναν στις 19 Ιουνίου 2012 στην Ετήσια Γενική Συνέλευσή της από τον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, δηλαδή η ευθύνη της είναι δευτερογενής και εξ’ αναγωγής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.