Ν. Κοτζιάς: «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση και χρήση έναντι όλων η θέση της Ελλάδας»

Ν. Κοτζιάς: «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση και χρήση έναντι όλων η θέση της Ελλάδας»

Εθνική θέση για το ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ είναι «η σύνθετη ονομασία με γεωγραφική προέλευση για χρήση έναντι όλων», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο υπουργικό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 8/1.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις λειτουργούσαν με τη λογική του «δεν παίρνω πρωτοβουλίες και περιμένω πως κάποια στιγμή θα κερδίσω τα πάντα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι μια τέτοιου είδους αντιμετώπιση δεν αποτελεί σοβαρή στάση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει την τολμηρή και σοβαρή της στάση, καθώς έχει το θάρρος να προχωρήσει με συνέπεια στην επίλυση προβλημάτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE