Κιλιτσντάρογλου: «Θα έρθω το 2019 να πάρω τα ελληνικά νησιά όπως ο Ετζεβίτ την Κύπρο»

Κιλιτσντάρογλου: «Θα έρθω το 2019 να πάρω τα ελληνικά νησιά όπως ο Ετζεβίτ την Κύπρο»

“Όπως ο Ετζεβίτ πήρε την Κύπρο εγώ θα πάω και θα πάρω τα νησιά που έχει υπό την κατοχή της Ελλάδα”, δήλωσε ξανά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν είναι πατριώτης και νοιάζεται μόνο για τα πράσινα δολάρια.


Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) είπε ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού. “Ρώτησα τον Ερντογάν αν έχουμε δικαιώματα σχετικά με αυτά τα νησιά. Ούτε λέξη. Πήγαν στην Ψέριμο (Κετσί). Και ρωτάω τον Ερντογάν: Τίνος είναι αδελφέ η Ψέριμος; Αν είναι δικό μας πες είναι, αν δεν είναι πες δεν είναι. Αλλά απάντηση καμμία. Αυτά τα νησιά τα πουλήσατε ή τα δώσατε πεσκέσι σε κάποιους; Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας ήρθε και είπε `μολών λαβέ` και εγώ του είπα ότι `θα έρθω το 2019 και θα τα πάρω. Έπρεπε να βγει κάποιος από την κυβέρνηση να πει `ναι αδελφέ θα τα πάρουμε’. Αυτοί όχι μόνο δεν είναι πατριώτες, μη πατριώτες είναι. Αυτών ο πατριωτισμός μόνο στα λόγια υπάρχει. Εκείνος μόνο τα πράσινα δολάρια κοιτάζει, πώς θα βρούμε χρήμα”, ανάφερε ο Κεμάλ Κιλιτσντάργλου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Σε περισσότερη πρόοδο σχετικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό προσβλέπει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στο παράρτημα του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, ο Λακρουά εκτίμησε ότι παρά τις περικοπές στον οργανισμό, οι άνθρωποι της UNFICYP θα συνεχίσουν να μπορούν να εκτελούν το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE