Καταγγελία ΟΗΕ: «Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 85 αμάχους»

Καταγγελία ΟΗΕ: «Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 85 αμάχους»

Τουλάχιστον 85 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις 31 Δεκεμβρίου από αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στον θύλακα της Ανατολικής Γούτα, τον οποίο ελέγχουν οι αντάρτες και πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα (10/1) ο `Υπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.

"Στην Ανατολική Γούτα, όπου μια ασφυκτική πολιορκία έχει ήδη προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή, κατοικημένες περιοχές πλήττονται νυχθημερόν από χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές, αναγκάζοντας τους αμάχους να κρύβονται στα υπόγεια", προσθέτει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE