ΕΠ.ΠΑΦΟΥ: Θέλουν να επισκέπτεται πιο συχνά την Αμαργέτη ο γιατρός

ΕΠ.ΠΑΦΟΥ: Θέλουν να επισκέπτεται πιο συχνά την Αμαργέτη ο γιατρός

Την αύξηση της συχνότητας των επισκέψεων ιατρού στην Αμαργέτη, ζητά η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανδρούλλα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Δημητρίου ανέφερε πως ο ιατρός επισκέπτεται την κοινότητα κάθε 15 μέρες για να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή ιατρικών υπηρεσιών 200 κατοίκων, ενώ γιατρός επισκέπτεται γειτονική κοινότητα κάθε εβδομάδα.

Όπως ανέφερε, έχει απευθυνθεί τόσο στη Διεύθυνση του Νοσοκομείου όσο και στις Ιατρικές υπηρεσίες για το θέμα, ωστόσο όπως της αναφέρθηκε δεν μπορεί να γίνει αλλαγή του προγράμματος.   

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στο κέντρο Ηλικιωμένων που διαθέτει η Αμαργέτη στο πλαίσιο της λειτουργίας του οποίου παρέχεται  πρόγευμα, γεύμα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Το Κέντρο, είπε, θα πρέπει να τύχει περαιτέρω στήριξης τη στιγμή που διαθέτει μόνο μια υπάλληλο.

Η κοινοτάρχης της Αμαργέτης είπε πως η κοινοτική αρχή προωθεί τη συντήρηση και την αντικατάσταση των προσόψεων του σπιτιών στον πυρήνα του χωριού, στην Πλατεία, και την επικάλυψη τους με πέτρα.  

Επιπρόσθετα, η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στο αίτημα της κοινοτικής αρχής όπως  παραχωρηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να δημιουργηθεί περιβαλλοντικό κέντρο για μελέτη πανίδας, χλωρίδας.

Το αίτημα ωστόσο της κοινοτικής αρχής απορρίφθηκε επειδή στην περιοχή όπως τους απάντησε το Υπουργείο Παιδείας υπάρχουν και άλλα περιβαλλοντικά κέντρα.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE