ΕΠ.ΠΑΦΟΥ: Θέλουν να επισκέπτεται πιο συχνά την Αμαργέτη ο γιατρός

ΕΠ.ΠΑΦΟΥ: Θέλουν να επισκέπτεται πιο συχνά την Αμαργέτη ο γιατρός

Την αύξηση της συχνότητας των επισκέψεων ιατρού στην Αμαργέτη, ζητά η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανδρούλλα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ. Δημητρίου ανέφερε πως ο ιατρός επισκέπτεται την κοινότητα κάθε 15 μέρες για να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή ιατρικών υπηρεσιών 200 κατοίκων, ενώ γιατρός επισκέπτεται γειτονική κοινότητα κάθε εβδομάδα.

Όπως ανέφερε, έχει απευθυνθεί τόσο στη Διεύθυνση του Νοσοκομείου όσο και στις Ιατρικές υπηρεσίες για το θέμα, ωστόσο όπως της αναφέρθηκε δεν μπορεί να γίνει αλλαγή του προγράμματος.   

Η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στο κέντρο Ηλικιωμένων που διαθέτει η Αμαργέτη στο πλαίσιο της λειτουργίας του οποίου παρέχεται  πρόγευμα, γεύμα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Το Κέντρο, είπε, θα πρέπει να τύχει περαιτέρω στήριξης τη στιγμή που διαθέτει μόνο μια υπάλληλο.

Η κοινοτάρχης της Αμαργέτης είπε πως η κοινοτική αρχή προωθεί τη συντήρηση και την αντικατάσταση των προσόψεων του σπιτιών στον πυρήνα του χωριού, στην Πλατεία, και την επικάλυψη τους με πέτρα.  

Επιπρόσθετα, η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στο αίτημα της κοινοτικής αρχής όπως  παραχωρηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να δημιουργηθεί περιβαλλοντικό κέντρο για μελέτη πανίδας, χλωρίδας.

Το αίτημα ωστόσο της κοινοτικής αρχής απορρίφθηκε επειδή στην περιοχή όπως τους απάντησε το Υπουργείο Παιδείας υπάρχουν και άλλα περιβαλλοντικά κέντρα.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE