Άφησαν τετραπληγική 64χρονη – Επιδικάστηκε αποζημίωση €450.000 κατά ιδιώτη γιατρού

Άφησαν τετραπληγική 64χρονη – Επιδικάστηκε αποζημίωση €450.000 κατά ιδιώτη γιατρού

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναγνώρισε την Παρασκευή (12/1) αμέλεια κατά τη διενέργεια επέμβασης στη σπονδυλική στήλη 64χρονης, η οποία έμεινε τετραπληγική.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χατζηβασίλη («Ο Φιλελεύθερος) το Ανώτατο επιδίκασε εναντίον ιδιώτη γιατρού αποζημιώσεις συνολικού ύψους 450.000 ευρώ, ενώ απαλλάχτηκε το ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο διενεργήθηκε η επέμβαση.

Με την απόφασή του, το Ανώτατο ανέτρεψε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που εκδόθηκε το 2011 κατά την οποία δεν αποδόθηκε ευθύνη στον ιδιώτη γιατρό.

Η ενάγουσα, τότε 64 ετών, υπεβλήθη σε επέμβαση στις 20/3/06 και στις 2/5/06 στη σπονδυλική στήλη από τον ορθοπεδικό νευροχειρούργο σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Αμέσως μετά την τελευταία επέμβαση, η 64χρονη περιέπεσε σε κώμα και όταν επανήλθε εμφάνισε σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο που της προκάλεσε τετραπληγία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η 64χρονη αποδίδει στους εναγόμενους/εφεσίβλητους ότι δεν ακολούθησαν την ισχύουσα ιατρική πρακτική ως προς τη διαδικασία ενδοχειρουργικού δισκογραφήματος με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή τοξικού σκευάσματος, μέσω του επισκληρίδιου χώρου του νωτιαίου μυελού στον υπαραχνοειδή χώρο.

Οι εφεσίβλητοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη για αμέλεια ή παράβαση εκ του νόμου απορρεόντων καθηκόντων, αλλά το Ανώτατο, υιοθετώντας τις θέσεις των δικηγόρων της 64χρονης, έκρινε την πρωτόδικη απόφαση εσφαλμένη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Στο κενό πέφτει η πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου για συνεργασία των κομμάτων του κεντρώου χώρου, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη πρόταση έχει απορριφθεί από τη ΔΗΠΑ, ενώ η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει ενώπιον της, οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Πάντως, και τα δύο κόμματα, θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE