ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: «Διαστρεβλωμένες και μη εποικοδομητικές δηλώσεις για το Κυπριακό από τη σύνοδο των χωρών του Νότου»

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: «Διαστρεβλωμένες και μη εποικοδομητικές δηλώσεις για το Κυπριακό από τη σύνοδο των χωρών του Νότου»

Διαστρεβλωμένες και μη εποικοδομητικές χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ τις αναφορές στη διακήρυξη της συνόδου των χωρών του Νότου (Med7) για το Κυπριακό υποστηρίζοντας ότι αντανακλούν αποκλειστικά θέσεις της Ε/κ πλευρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ «η έβδομη παράγραφος της κοινής διακήρυξης που υιοθετήθηκε κατά την 4η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Νότου της ΕΕ. (Med7), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 10 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας, Μάλτας και της ε/κ διοίκησης, περιέχει διαστρεβλωμένες και μη εποικοδομητικές δηλώσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό». Προσθέτει ότι οι τοποθετήσεις αυτές υιοθετούν τη θέση της Ε/κ πλευράς , η οποία ήταν και η κύρια αιτία της αποτυχίας της διαδικασίας για το Κυπριακό, που ξεκίνησε στο νησί το 2008 και τελείωσε το 2017 με την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για το Κυπριακό χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκφράσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η ε/κ πλευρά εκμεταλλεύεται την ένταξη της στην ΕΕ στις προσπάθειές της για μη λύση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι «το γεγονός ότι επιτράπηκε σε μια διακήρυξη της Med7 στην οποία συμμετέχουν αρκετές προηγμένες χώρες της ΕΕ να συμπεριληφθούν τέτοιες εκφράσεις οι οποίες μόνο αμερόληπτες δεν είναι και αντανακλούν αποκλειστικά τη θέση των Ε/Κ , δεν συμβάλλει θετικά στις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό ζήτημα».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE