ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με σούπερ Τολεμές ανέβηκε ξανά στην κορυφή!

Με σούπερ Τολεμές ανέβηκε ξανά στην κορυφή!

Την νίκη 3-1 με ανατροπή πήρε απόψε (13/1) η ΑΕΚ κόντα στον Άρη, σε ένα ματς που έγινε στο «ΑΕΚ Αρένα» στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής Cyta. Προηγήθηκε ο Άρης στο 25′ με τον Φράγκου, ισοφάρισε ο Φλοριάν στο 44′. Ανατροπή στο 68′ με Καταλά, δεύτερο προσωπικό ο Τολεμές στο 75′.

Γράφει ο Γιώργος Λεωνίδου

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως όλοι περίμεναν, δηλαδή η ΑΕΚ είχε την μπάλα στην κατοχή της και ο Άρης αμυνόταν με διπλή ζώνη άμυνας, προσπαθώντας να βγει στην αντεπίθεση και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Προσπάθησε στο 5′ με μια καλή ευκαιρία ο Άρης όμως ο Πάγκαλος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιτ, ενώ μέχρι το πρώτο 20λεπτο η φάση που χρίζει αναφοράς είναι η αναγκαστική αλλαγή του Ακοράν, με τον Χέφελ να περνάει στην θέση του. Στο 25ο λεπτό ο Άρης άνοιξε το σκορ σοκάρωντας όλη την Αρένα, αφού έγινε το λάθος στην κιτρινοπράσινη άμυνα με τον Σορία και τον Πάμπλο να μην συνεννοούνται σωστά και τον Μαλεκκίδη να επωφελείται, να γυρίζει την μπάλα στον Φράγκο ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, έφτιαξαν μια-δύο καλές στιγμές με κεφαλιές (Τομάς και Φλοριάν) όμως η ισοφάριση έμελλε να έρθει σε κομβικό χρονικό σημείο αφού στο 44΄ο Αντωνιάδης έκανε την σέντρα και ο Φλοριάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νουρεντινόφσκι για το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Λάρνακας μπήκε φουριόζα, η είσοδος του Νέλσον αντί Σορία ανέβασε την απόδοσή της και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Τολεμές (50′) και Τομάς (63′) όμως το πολυπόθητο γκολ της ανατροπής ήρθε στο 68′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαρένα ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νταβίντ Καταλά, μπήκε στη πορεία της μπάλας και με κεφαλιά σκόραρε. Ακολούθησε καλή ευκαιρία στο 72′ με τον Χέφελ, όμως στο 75΄ο Φλοριάν έκανε το 3-1 με ωραίο πλασέ μετά από κάθετη του Τομάς και έτσι με το 3-1 τελείωσε την υπόθεση νίκη και έκοψε τις ελπίδες του Άρη για βαθμολογικό κέρδος. Στο 86΄είχαμε και το κερασάκι στην τούρτα καθώς ο Φλοριάν με το τρίτο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Ήταν η κάθετη μπαλιά στην άμυνα του Άρη με τον Γάλλο να τελειώνει υποδειγματικά την φάση προ του εξερχόμενου Νουρεντινόφσκι. Δεν είχαμε κάτι αξιόλογο μέχρι το τέλος, με το ματς να τελειώνει στο 4-1 και την ΑΕΚ να παίρνει μια σημαντική νίκη για την συνέχεια και τον Άρη να κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα, ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι.

Μετά από αυτή την νίκη η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή με 43 πόντους (παιχνίδι περισσότερο από την Ανόρθωση που αγωνίζεται αύριο (14/1) κόντρα στον Απόλλων) και ο Άρης έπεσε μια θέση και βρίσκεται πλέον στην 13η θέση με 13 πόντους. Η ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ, σε ένα μεγάλο ντέρμπι, ενώ ο Άρης όπως είπαμε και πιο πάνω αγωνίζεται κόντρα στον Απόλλωνα ως τυπικά γηπεδούχος.

Άρης Λεμεσού (Γιάννης Χριστόπουλος): Νουρεντινόφσκι, Μουλόπουλος, Ευσταθίου, Παχίπης, Φράγκος, Μαλεκκίδης, Ντρομπάροφ, Πάγκαλος, Παναγή, Κούσας και Γιούσεφ

ΑΕΚ Λάρνακας (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Σορία, Αντωνιάδη, Τρουγιόλς, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς, Τέτε, Λαμπάν, Φλοριάν

Σκόρερς: Φράγκου, Τολεμές (3), Τομάς

Κίτρινες: Παχίπης, Μαλεκκίδης, Ευσταθίου, Κούσας

Κόκκινες: –

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top