ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέτρα ασφαλείας για φύλαξη της περιουσίας σας - VIDEO

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέτρα ασφαλείας για φύλαξη της περιουσίας σας - VIDEO

Μετά τα διάφορα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών περιουσιών από σπίτια και υποστατικά, η Αστυνομία δημοσίευσε σήμερα κείμενο το οποίο συνοδεύει φιλμάκι, με τα οποία συμβουλεύει για τα μέτρα ασφαλείας για φύλαξη των περιουσιών των πολιτών.

Με αφορμή κρούσματα που παρατηρούνται κατά καιρούς, τα οποία αφορούν διαρρήξεις και κλοπές περιουσίας από σπίτια και υποστατικά, κατά τις οποίες επιτεύχθηκε είσοδος των διαρρηκτών από απασφάλιστα παράθυρα και πόρτες, υπενθυμίζουμε τα μέτρα ασφαλείας για φύλαξη της περιουσίας σας, επιπρόσθετα με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών.

Να βεβαιώνεστε ότι έχετε ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και ότι είναι καλά κλειδωμένα.

Όταν απουσιάζετε από το σπίτι, να μην αφήνετε ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία σας και να συνεργάζεστε με γείτονες της εμπιστοσύνης σας, για αλληλοεπιτήρηση των οικιών σας.

Να μην αφήνετε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

Να μην αφήνετε εκτεθειμένα σε καμία περίπτωση χρήματα, χρυσαφικά, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή και όπου είναι δυνατόν, αυτά να φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο.

Επίσης, εάν υπάρχει σύστημα συναγερμού και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να βεβαιώνεστε ότι το έχετε θέσει σε λειτουργία.

Γενικά το κοινό προτρέπεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή του οτιδήποτε ύποπτο, να επικοινωνεί άμεσα με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή στα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης 112/199.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE