ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: Ο κυκλώνας Άβα πλήττει τη χώρα – Νεκροί και αγνοούμενοι

ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: Ο κυκλώνας Άβα πλήττει τη χώρα – Νεκροί και αγνοούμενοι

Σε 51 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα που έπληξε τη Μαδαγασκάρη πριν από περίπου 10 ημέρες, ενώ 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες επισήμαναν επίσης ότι υπολογίζεται πως οι εκτοπισμένοι ανέρχονται σε χιλιάδες.

Ο τροπικός κυκλώνας Άβα πέρασε μέσω της Μαδαγασκάρης στις 5 με 6 Ιανουαρίου, κυρίως από την ανατολική ακτή της νήσου, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες μεταξύ των 140 και 190 χλμ/ώρα.

Προηγούμενος απολογισμός που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές πριν από μια εβδομάδα έκανε λόγο για 29 νεκρούς.

Εξάλλου όπως ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνου και Καταστροφών περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τον κυκλώνα.

Τον Μάρτιο του 2017, συνολικά 78 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από κυκλώνα που είχε πλήξει την βορειανατολική ακτή της χώρας αυτής που είναι γνωστή για την παραγωγή βανίλιας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE