Για παρερμηνεία και ύβρεις μίλησε ο Πρόεδρος – «Εκτιμώ ιδιαίτερα την κα Φωτεινή Παπαδοπούλου»

Για παρερμηνεία και ύβρεις μίλησε ο Πρόεδρος – «Εκτιμώ ιδιαίτερα την κα Φωτεινή Παπαδοπούλου»

Εκτιμώ ιδιαίτερα την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου και είμαι ευγνώμων στον εθνικό ευεργέτη, τον αείμνηστο Αναστάσιο Λεβέντη ξεκαθάρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, επιστρέφοντας από την εκδήλωση για παρουσίαση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις σε σχέση με αναφορά του στο πλαίσιο συνέντευξης του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ένα θέλω να πω, ότι όχι μόνο σέβομαι, αλλά εκτιμώ ιδιαίτερα την κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου και πολύ περισσότερο είμαι ευγνώμων στον εθνικό ευεργέτη, τον αείμνηστο Λεβέντη».

«Δεν ήταν δυνατόν να ασκήσω (κριτική). Απλά είναι αυτό που στην κυπριακή λέγουμε», ανέφερε, υποδεικνύοντας ότι κριτική ασκούσε απλούστατα στην αδυναμία υλοποίησης των όσων ήταν πρόγραμμα από πλευράς συγκεκριμένου υποψηφίου.

«Από πού κι ως πού να θίξω ή να πλήξω την κ. Παπαδόπουλου ή την προσφορά της ή ιδιαίτερα τον αείμνηστο Λεβέντη για την χωρίς προηγούμενο συνεισφορά του στην πατρίδα μας;» διερωτήθηκε.

Και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια παρερμηνείας και οι ύβρεις που άκουσε χθες αντανακλούν ένα επίπεδο που δεν αρμόζει, αλλά και ότι ο ίδιος έχει μέχρι στιγμής αποφύγει χαρακτηρισμούς ή οποιαδήποτε επίθετα προς οποιονδήποτε των ανθυποψηφίων του, «τους οποίους και τιμώ και εκτιμώ, και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα περάσει η προεκλογική περίοδος για να αναγνωρίσουμε ότι ο πολιτικός πολιτισμός είναι σημαντικός και όχι τα επίθετα ή οι χαρακτηρισμοί».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE