ΑΟΖ: Καιρού μη επιτρέποντος πίσω στο λιμάνι Αμμοχώστου το Μπαρμπαρός

ΑΟΖ: Καιρού μη επιτρέποντος πίσω στο λιμάνι Αμμοχώστου το Μπαρμπαρός

Διέκοψε τις παράνομες δραστηριότητές του αργά το βράδυ της Τετάρτης (17/) το σεισμογραφικό Μπαρμπαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πέτρου Θεοχαρίδη («Ο Φιλελεύθερος») το Μπαρμπαρός έβαλε πλώρη προς το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου, καθώς την τελευταία εβδομάδα έπλεε στις βόρειες ακτές της Καρπασίας, στα ανοικτά της Γιαλούσας.

Αιτία της διακοπής των δραστηριοτήτων που συνέπιπταν με την παράνομη Navtex της Τουρκίας που διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο, ήταν οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή αναπτύσσονται άνεμοι με ταχύτητες της τάξης των 70-80 χιλιομέτρων και κύματα 6-7 μποφόρ.

Ταυτόχρονα, δυσκολίες περνά και η γεώτρηση στον στόχο «Καλυψώ», καθώς το Saipem 12.000 αντιμετωπίζει πολύ ισχυρούς ανέμους και κύματα τάξης των 5-7 μποφόρ. Όπως σημειώνεται, οι καιρικές συνθήκες στις νότιες ακτές της Κύπρου προκαλούν προβλήματα στις συνδέσεις εφοδιασμού μέσω θαλάσσης και μεταφοράς προσωπικού από αέρος με πτήσεις ελικοπτέρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η επίθεση στις Βάσεις ανέδειξε ότι η ασφάλεια της Κύπρου συνδέεται με την συνολική ασφάλεια της ΕΕ

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί αποφασιστικά προς μια ουσιαστική στρατηγική αυτονομία, ενισχύοντας παράλληλα τον γεωπολιτικό της ρόλο σε μια περίοδο αυξημένων διεθνών εντάσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του στο European Policy Centre στις Βρυξέλλες, με θέμα τις περιφερειακές εξελίξεις στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE