ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πρωθυπουργών Ελλάδας και πΓΔΜ στο Νταβός

Συνάντηση Πρωθυπουργών Ελλάδας και πΓΔΜ στο Νταβός

Συνάντηση θα έχουν στις 24 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο ομόλογός του της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, όπως ανακοίνωσε, σήμερα (19/1) ο δεύτερος.

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Επιπλέον, ο Ζ. Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία και σημείωσε ότι η όποια κατάληξη των συνομιλιών θα τεθεί προς έγκριση σε δημοψήφισμα στην πΓΔΜ.

Το «Σκοπιανό», πάντως, παραμένει και σήμερα στην κορυφή της πολιτικής επικαιρότητας στην Ελλάδα καθώς αναμένεται σε λίγη ώρα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος, χθες, τάχθηκε κατά της διεξαγωγής συλλαλητηρίων για την ονομασία της πΓΔΜ.

Οι θέσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα αλλά και ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις θα βρεθούν, επίσης, στο επίκεντρο της ατζέντας της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχίζει το απόγευμα με ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Θα μας τρελάνει ο καιρός - Ζέστη και βροχές στο «μενού» - Αναλυτικά η πρόγνωση

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Οι πυρκαγιές αποτελούν κάθε καλοκαίρι ένα καταστροφικό φαινόμενο που πλήττει την Κύπρο ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν και καθορίζουν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top