ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη με το… στανιό για την Ανόρθωση, αλλά μετράει η ουσία!

Νίκη με το… στανιό για την Ανόρθωση, αλλά μετράει η ουσία!

Παρότι έπαιξε με τη… “φωτιά”, η Ανόρθωση επικράτησε εν τέλει του Εθνικού Άχνας με 3-1 και ανέβηκε έστω και προσωρινά στη 2η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς.

Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε την κατοχή μπάλας καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως η υπεροχή της ήταν ανούσια και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο τέταρτο του Β΄ ημιχρόνου με γκολ των Ντουγκλάο και Σιβού, δέχθηκε σχεδόν αμέσως το τέρμα από τον Εθνικό (ο οποίος είχε παθητικό ρόλο σε ολόκληρο το 90λεπτο) και μέχρι το 89΄ που σκόραρε ο Καμαρά και έγραψε το 3-1, κράτησε σε αγωνία τους οπαδούς της.

Η ομάδα της Άχνας πάντως, παρά τις πολλές απουσίες της, στάθηκε με αξιοπρέπεια και προσπάθησε μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο μέρος, η Ανόρθωση ζορίστηκε απέναντι στον Εθνικό, ο οποίος παρά τις ελλείψεις του, αγωνίστηκε με σθένος αλλά και με… άγνοια κινδύνου, παίζοντας μαζική άμυνα και προσπαθώντας να κρατήσει – όσο μπορούσε – μακριά από την εστί του Μπογκατίνοφ τους πάικτες του Ρόνι Λέβι.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή μπάλας από το ξεκίνημα και καλή κυκλοφορία κατα διαστήματα, αλλά υστέρησαν στο δημιουργικό κομμάτι και στην τελική πάσα και δεν έβρισαν τον τρόπο για να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Δοκίμασαν κάποια σουτ από κοντινή και μακρινή απόσταση, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μπογκατίνοφ, ο οποίος όποτε χρειάστηκε να επέμβει, δήλωσε “παρών”.

Η Ανόρθωση βέβαια, είχε και κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, κυρίως με τους Βικτόρ (19΄) και Καμαρά (21΄), ενώ στο 31΄ ακυρώθηκε γκολ του Καμαρά ως οφσάιντ, σε μία οριακή φάση.

Επίσης, στο 43΄ ο Άλβες έχασε κλασική ευκαιρία για να σκοράρει, αφού από κοντά “σημάδεψε” το δοκάρι και κάπως έτσι, το ημίχρονο έληξε 0-0, με τον Αρούς να… βγάζει ξεκούραστο “μεροκάματο”, αφού σχεδόν σε ολόκληρο το 45λεπτο ήταν απλός “θεατής”.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Ανόρθωση όμως να λύνει νωρίς το… “γρίφο” στην επίθεση με έναν αμυντικό, τον Ντουγκλάο ο οποίος σκόραρε στο 48΄, ενώ στο 59΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καμαρά από τον Ρόγκατς και ο Σιβού δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 2-0 μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο της “Κυρίας”.

Ο Εθνικός όμως δεν έριξε “λευκή πετσέτα” και απάντησε άμεσα, μειώνοντας σε 2-1 στο 62’ με ωραία κεφαλιά του Ανδρέα Ηλία, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι!

Το γκολ αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους παίκτες της Ανόρθωσης, αλλά και στον Ρόνι Λένι και αποσυντόνισε για ένα χρονικό διάστημα την ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία όμως συνέχισε να ελέγχει το ματς και δεν κινδύνευε, όμως όσο το σκορ ήταν στο ρευστό 2-1, υπήρχε ανησυχία απ΄ όλους, μήπως και γίνει η ζημιά από το… πουθενά.

Τελικά, ο Καμαρά έγραψε τον επίλογο του αγώνα στο 89΄, βάζοντας το “κερασάκι στην τούρτα” με ωραία ενέργεια και σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1, το οποίο έδωσε στην “Κυρία” το πολύτιμο τρίποντο, σε ένα παιχνίδι πάντως που προβλημάτισε με την απόδοση της…

Κίτρινες κάρτες: 52΄ Γκάντσεφ, 72΄ Καμαρά (6η) / 65΄ Α. Ηλία, 86΄ Μουλαζίμης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ανόρθωση (Λέβι): Αρούς, Σιβού, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Πηλέας, Βίκτορ, Γκάντσεφ (56΄ Χατζηπασχάλης), Αράζ, Σισέ (86΄ Ιωάννου), Καμαρά, Άλβες (69΄ Ματθαίου).

Εθνικός Άχνας (Πογιατζής): Μπογκατίνοφ, Μουλαζίμης, Ρόκατς, Συμεών, Ηλία Κ. (71΄ Χαραλάμπους), Αρέστη, Κουτσιάππας, Ηλία Α., Παπαγεωργίου, Κυπριανού, Μελάς.

Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Ξενοφώντος Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top