ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χιλιάδες πολίτες στο Λευκό Πύργο για την Μακεδονία – Φόβοι για έκτροπα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χιλιάδες πολίτες στο Λευκό Πύργο για την Μακεδονία – Φόβοι για έκτροπα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Με αυτοκίνητα, λεωφορεία, ακόμα και με αλιευτικό σκάφος, φτάνουν εκατοντάδες πολίτες στην Θεσσαλονίκη όπου χιλιάδες Έλληνες από όλες τις πόλεις συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων.

Χιλιάδες πολίτες μαζεύτηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής 21/1, με σκοπό να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονες, για μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων.

Δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας protothema.gr, κάνει λόγο για εντυπωσιακή προσέλευση πλήθους στο συλλαλητήριο, ενώ χαρακτηριστικό της κινητοποίησης της λαϊκής μάζας, είναι και το γεγονός ότι εκτός από λεωφορεία, πολίτες έφτασαν στον Λευκό Πύργο με αλιευτικό σκάφος.

Η ιστοσελίδα star.gr, γράφει για περισσότερα από 500 λεωφορεία έφτασαν στην Θεσσαλονίκη, ενώ στα αρνητικά καταγράφεται και επίθεση αντιεξουσιαστών σε λεωφορείου που έφευγε από την Αθήνα, πετώντας του πέτρες.

Ακόμη, πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν το Σάββατο όταν έγραψαν στον Λευκό Πύργο «Έλληνας δεν γεννιέσαι καταντάς» και «Κοιμάσαι πατριώτης, ξυπνάς φασίστας».

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός υπό τον φόβο συμπλοκών και επεισοδίων, αφού αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από protothema.gr, star.gr, thessnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη συγκλονίζουν το κράτος - Οι καταγγελίες Δρουσιώτη και οι φόβοι του Νίκου Κληρίδη - Αποφασίζει το υπουργικό για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Η υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την κυπριακή κοινωνία δεν είναι απλώς ακόμη ένα σκάνδαλο. Είναι μια δοκιμασία για την ίδια τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Οι καταγγελίες που έφερε στο φως ο Μακάριος Δρουσιώτης, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του δικηγόρου Νίκου Κληρίδη, αποκαλύπτουν ένα εκρηκτικό μείγμα διαφθοράς, φόβου και θεσμικών κενών που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE