Τουλάχιστον 11 άμαχοι, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, σκοτώθηκαν στις τουρκικές επιδρομές στην Αφρίν

Τουλάχιστον 11 άμαχοι, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, σκοτώθηκαν στις τουρκικές επιδρομές στην Αφρίν

Τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα 22/1, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, στις επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία στην επαρχία Αφρίν, στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας προηγούμενος απολογισμός των αεροπορικών πληγμάτων στο χωριό Τζαλμπάρα έκανε λόγο για 8 νεκρούς.

Τα 8 θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας που είχε εκτοπιστεί από τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, διευκρίνισε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι κμπντελ Ραχμάν.

Νωρίτερα, ο Μπιρούσκ Χασάκε, ο εκπρόσωπος Τύπου των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG, είχε επιβεβαιώσει τους βομβαρδισμούς κατηγορώντας τα τουρκικά αεριωθούμενα ότι διέπραξαν μια "σφαγή".

Στις εικόνες που έδωσε ο Κούρδος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, διακρίνονται οι Κούρδοι διασώστες να ανασύρουν σορούς από ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει.

Tην Κυριακή 21/1, ο Χασάκε ανέφερε ότι 10 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 7 άμαχοι, σκοτώθηκαν στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο πιο κρίσιμος γύρος επαφών Ολγκίν: Ρευστό σκηνικό, υψηλές ταχύτητες και νέες ισορροπίες στο Κυπριακό

Ο πιο κρίσιμος γύρος επαφών Ολγκίν: Ρευστό σκηνικό, υψηλές ταχύτητες και νέες ισορροπίες στο Κυπριακό

Σε μια από τις πιο πυκνές διπλωματικά περιόδους των τελευταίων ετών εισέρχεται το Κυπριακό, με την προσωπική απεσταλμένη του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να ετοιμάζεται για την καθοδική της επίσκεψη στον νησί στις αρχές Δεκεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE