ΚΥΠΡΟΣ: Καταδίκες εταιρειών για παραβάσεις της Νομοθεσίας για ατμοσφαιρική ρύπανση

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδίκες εταιρειών για παραβάσεις της Νομοθεσίας για ατμοσφαιρική ρύπανση

Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη εταιρειών που παρέβησαν τις διατάξεις των Περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμων του 2002 έως (Αρ.2) του 2013.

 

Ως αποτέλεσμα των διώξεων αυτών το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού καταδίκασαν μέσα στο 2017 τους πιο κάτω:

Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 

1. Την εταιρεία «ΟΡΥΚΤΑΚΟ ΛΤΔ» σε συνολικό πρόστιμο €1.250 για λειτουργία μη αδειοδοτούμενης εγκατάστασης κατά παράβαση των περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Μη Αδειοδοτούμενες Εγκαταστάσεις) Κανονισμών του 2004 έως 2015 για την εγκατάσταση παραγωγής μπεντονίτη και ούμπρας στην Αγροκηπιά. Συγκεκριμένα, στις 7.10.2014 η εν λόγω εταιρεία λειτουργούσε την πιο πάνω εγκατάσταση χωρίς να εφαρμόσει τους καλύτερους ευλόγως εφικτούς τρόπους και μεθόδους για περιορισμό των διαφυγών σκόνης, με αποτέλεσμα να διαφεύγει σκόνη προς το περιβάλλον.

2. Την εταιρεία «ΛΑΤΟΜΕΙΑ Χ. ΜΥΛΩΝΑ (ΜΙΤΣΕΡΟΥ) ΛΤΔ» σε πρόστιμο €2.250 για λειτουργία μη αδειοδοτούμενης εγκατάστασης κατά παράβαση των περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Μη Αδειοδοτούμενες Εγκαταστάσεις) Κανονισμών του 2004 έως 2015 για την εγκατάσταση παραγωγής σκύρων και άμμου στο Μιτσερό. Συγκεκριμένα, στις 7.10.2014 η εν λόγω εταιρεία λειτουργούσε την πιο πάνω εγκατάσταση χωρίς να εφαρμόσει τους καλύτερους ευλόγως εφικτούς τρόπους και μεθόδους για περιορισμό των διαφυγών σκόνης, με αποτέλεσμα να διαφεύγει σκόνη προς το περιβάλλον.

3. Την εταιρεία «ΛΑΤΟΜΕΙΑ Χ. ΜΥΛΩΝΑ (ΜΙΤΣΕΡΟΥ) ΛΤΔ» σε πρόστιμο €2.250 για λειτουργία μη αδειοδοτούμενης εγκατάστασης κατά παράβαση των περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Μη Αδειοδοτούμενες Εγκαταστάσεις) Κανονισμών του 2004 έως 2015 για την εγκατάσταση παραγωγής σκύρων και άμμου στο Μιτσερό. Συγκεκριμένα, στις 8.10.2015 η εν λόγω εταιρεία λειτουργούσε την πιο πάνω εγκατάσταση χωρίς να εφαρμόσει τους καλύτερους ευλόγως εφικτούς τρόπους και μεθόδους για περιορισμό των διαφυγών σκόνης, με αποτέλεσμα να διαφεύγει σκόνη προς το περιβάλλον.

Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού

1. Την εταιρεία «MEDCON – KYTHREOTIS – NEMESIS ASPHALT LTD» σε πρόστιμο €1.500 για λειτουργία μη αδειοδοτούμενης εγκατάστασης κατά παράβαση των περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Μη Αδειοδοτούμενες Εγκαταστάσεις) Κανονισμών του 2004 έως 2015 για την εγκατάσταση παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στην Παρεκκλησιά. Συγκεκριμένα, στις 17.5.2017 η εν λόγω εταιρεία λειτουργούσε την πιο πάνω εγκατάσταση χωρίς να εφαρμόσει τους καλύτερους ευλόγως εφικτούς τρόπους και μεθόδους για περιορισμό των διαφυγών σκόνης, με αποτέλεσμα να διαφεύγει σκόνη προς το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λευκός καπνός για την ΑΤΑ: Οι συντεχνίες κάνουν αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση «χωρίς να αλλάξει ούτε γράμμα» - Βίντεο

Λευκός καπνός για την ΑΤΑ: Οι συντεχνίες κάνουν αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση «χωρίς να αλλάξει ούτε γράμμα» - Βίντεο

Λευκός καπνός βγήκε από τη Δημοσιογραφική Εστία, όπου ολοκληρώθηκε η πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ). Μετά από μήνες διαβουλεύσεων και έντονων διαπραγματεύσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα έκανε αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν δέχεται να αλλάξει ούτε ένα γράμμα από το πλαίσιο που παρουσιάστηκε.

BEST OF TOTHEMAONLINE