Αναστασιάδης για την Μακεδονία: ‘Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα’

Αναστασιάδης για την Μακεδονία: ‘Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα’

 Τη θέση του για το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδόνιας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η ονομάσια «δεν έχει σημασία» και ότι η γειτονική χώρα θα μπορούσε αν ήθελε να λέγεται και Βόρεια Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο και στους δημοσιογράφους Λάζαρο Μαύρο και Μάριο Πούλλαδο υπογράμμισε ερωτηθείς για το «μακεδονικό»: «Το όνομα δεν έχει σημασία. Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα, αρκεί να διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα και να εξευρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν οι πρόνοιες του Συντάγματος των Σκοπίων, που μιλούν για αλυτρωτισμό».

Συγκεκριμένα είπε πως «είναι το όνομα που έχει σημασία ή η ταυτότητα του καθενός; Διερωτώμαι γιατί να γίνεται καβγάς για ένα όνομα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, τη δυνατότητα και τις προοπτικές της Ελλάδας, μέσα από επενδύσεις να ασκεί επιρροή και να ελέγχει ένα λιλιπούτειο γειτονικό κράτος. Γιατί η Ελλάδα να μην τα αξιοποιήσει όλα αυτά και να έχει έναν στενό συνεργάτη; Επειδή θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία; Μα φοβόμαστε αν ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ή όχι Έλληνας; Δεχόμαστε να μπούμε στο διάλογο της αμφισβήτησης ενός γεγονότος;» υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Πρώτο.

Επίσης τόνισε πως 'αν στη διαπραγμάτευση διαγραφούν τα άρθρα που μπορεί να παρενοχλούν ή να αποτελούν έστω απομακρυσμένη απειλή για την Ελλάδα, το όνομα, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει καμία σημασία, καθώς δεν θα χάσει ο ελληνισμός την ταυτότητά του'.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE