Πρόταση Τίλερσον για ζώνη ασφαλείας στη Συρία σύμφωνα με Τσαβούσογλου

Πρόταση Τίλερσον για ζώνη ασφαλείας στη Συρία σύμφωνα με Τσαβούσογλου

Πρόταση των ΗΠΑ για δημιουργία ζώνης ασφαλείας 30 χιλιομέτρων βορείως της Συρίας, αποκάλυψε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους. Οπως δήλωσε, για την πρόταση ενημέρωσε ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον τον ίδιο στη διμερή συνάντηση, που είχαν χθες στο Παρίσι.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τίλερσον είπε στον Τούρκο Υπουργό πως με τη δημιουργία αυτής της ζώνης θα καμφθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλειά της. “Δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με την Τουρκία”, φέρεται να είπε ο Αμερικανός Υπουργός.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ως υποχώρηση των Αμερικανών τη νέα αυτή πρόταση, υπενθυμίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εδώ και χρόνια απευθύνει έκκληση στους Αμερικανούς για τη δημιουργία αυτής της ζώνης, αλλά η Ουάσινγκτον δεν απαντούσε θετικά. 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, με τη Λευκωσία να επιχειρεί να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργείται μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE