Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία και την επίθεση στα γραφεία της «Αφρίκα»

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία και την επίθεση στα γραφεία της «Αφρίκα»

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), με σημερινή (25/1) ανακοίνωση, καταδικάζει με σθένος τη νέα εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία, που στόχο έχει να πλήξει τις κουρδικές περιοχές.

«Ως ΠΣΕ απαιτούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην μένει αμέτοχο και να καταδικάσει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και να πιέσει παράλληλα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν σε διαδικασία επίλυσης του συριακού προβλήματος» αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, το Συμβούλιο καταδικάζει ως «φασιστική» την επίθεση υποστηρικτών του Ερντογάν στα γραφεία της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», που είχαν στόχο, όπως σημειώνεται, «να τρομοκρατήσουν όλους τους προοδευτικούς Τουρκοκύπριους, οι οποίοι θέλουν να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους, που είναι η ειρηνική λύση του κυπριακού προβλήματος μακριά από κατοχικές δυνάμεις και κηδεμόνες».

«Ως ΠΣΕ εκφράζουμε τη συμπάθεια και την υποστήριξη μας σε όλους τους προοδευτικούς Τουρκοκύπριους που αντιστέκονται στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και αγωνίζονται για την απαγκίστρωση της Κύπρου από την Τουρκία με στόχο τη λύση και επανένωση του τόπου μακριά από στρατούς και κηδεμόνες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.