ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου: 'Η Άγκυρα δεν συζητά ζώνη ασφαλείας με ΗΠΑ'

Τσαβούσογλου: 'Η Άγκυρα δεν συζητά ζώνη ασφαλείας με ΗΠΑ'

“Για να συζητήσουμε ζώνη ασφαλείας ή άλλο θέμα με τις ΗΠΑ πρέπει πρώτα να επαναδιασφαλιστεί η εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στην πρόταση για ζώνη ασφαλείας στη Συρία που ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον φέρεται να υπέβαλε στον ίδιο στο Παρίσι.

“Ο Πρόεδρός μας είχε φέρει στην ατζέντα παλαιότερα το θέμα της ζώνης ασφαλείας. Αλλά τί καταλαβαίνουμε από αυτό; Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά σχόλια, στόχοι, προσδοκίες. Οι δικές μας προσδοκίες είναι άλλες, οι δικές τους άλλες”, ανέφερε.

Για την ανακοίνωση των ΗΠΑ έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως κατά την άποψή του είχε ετοιμαστεί από τις ΗΠΑ πριν ακόμη γίνει η συνομιλία. “Επομένως ήταν μια ανακοίνωση που δεν αντανακλούσε την πραγματικότητα. Άλλωστε έκαναν την ανακοίνωση αμέσως μετά τη συνομιλία”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top