ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στρατιωτικός με… παράσημα – Οι εφτά κατηγορίες και η… ανωτερότητά του

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Στρατιωτικός με… παράσημα – Οι εφτά κατηγορίες και η… ανωτερότητά του

Ένοχος κρίθηκε από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας στρατιωτικός, ο οποίος αντιμετώπιζε εφτά συνολικά κατηγορίες.

Ο κατηγορούμενος (άρνηση παροχής δείγματος εκπνοής, αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, παράληψη συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού, οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αντίσταση κατά τη σύλληψη, κοινή επίθεση και πρόκληση ανησυχίας) δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες πλην αυτής που αφορούσε οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μιχάλη Χατζηβασίλη («Ο Φιλελεύθερος») τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 29/11/2014 και το στέλεχος της Εθνικής Φρουράς είχε εντοπιστεί από περίπολο στις 2 τα ξημερώματα να κινείται από την περιοχή Κοτσιάτη. Παρά το σήμα που του έγινε για να σταματήσει, αυτός συνέχισε την πορεία του και εντοπίστηκε από δεύτερο περιπολικό από το οποίο και πάλιν διέφυγε για να εντοπιστεί τελικά εντός των Λατσιών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του δικαστηρίου, εκεί αστυνομικοί του ζήτησαν να δώσει δείγμα αναπνοής, καθότι η αναπνοή του μύριζε αλκοόλ, αλλά αρνήθηκε και άρχισε να φωνάζει και να λέει ότι είναι ανώτερός τους, ενώ τους εξύβρισε. Τότε οι αστυνομικοί του είπαν ότι ήταν υπό σύλληψη και προσπάθησαν να του βάλουν χειροπέδες. Αυτός έσπρωξε έναν αστυνομικό ενώ στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο πρόσωπο.

Το δικαστήριο έκρινε στην απόφασή του ότι και οι έξι μάρτυρες κατηγορίας είπαν την αλήθεια σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα που έφερε στο πρόσωπο προκλήθηκαν από την προσπάθεια των αστυνομικών να του φορέσουν χειροπέδες και όχι από κακοποίηση, όπως ο ίδιος είχε καταγγείλει. Ο δικαστής απέρριψε τον ισχυρισμό του στρατιωτικού ότι μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας επειδή ήταν φορτισμένος ψυχολογικά, τονίζοντας ότι είχε την ευκαιρία να σταματήσει στη λωρίδα ασφαλείας ή να κάνει επαναστροφή και δεν το έπραξε, ενώ εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα, ήτοι 70 χιλιόμετρα.

Η ποινή στον κατηγορούμενο θα επιβληθεί στις 22 Φεβρουαρίου αφού πρώτα ετοιμαστεί έκθεση του Γραφείου Ευημερίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτη τραγωδία: Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε τροχαίο - «Έσβησε» μοτοσικλετιστής – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - Βίντεο
Δημοσκόπηση «Καθημερινής»: Οκτώ μήνες πριν την κάλπη - Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε σήμερα εκλογές
Τραγωδία στη Λεμεσό: Έπεσε από τον δεύτερο όροφο και βρήκε τραγικό θάνατο 32χρονος - Προσπάθησε να μπει από το παράθυρο στο υπνοδωμάτιο
H Wizz Air στο «T»: Μεγάλη επένδυση στην Κύπρο με νέα δρομολόγια από Λάρνακα και για πρώτη φορά από Πάφο – Τα σχέδια για το μέλλον και ο παράγοντας «πόλεμος»
ΕΡΕΥΝΑ - Χριστούγεννα στην Κύπρο: «Εξαφανίζονται» οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία για διακοπές και ρεβεγιόν – Πού κυμαίνονται οι τιμές
Υπόθεση 102 κιλών ναρκωτικών: Είχαν απασχολήσει ξανά τις Αρχές δύο από τους συλληφθέντες - Αφέθηκε ελεύθερος 49χρονος
Οι κατασκευαστές προειδοποιούν: Μην το κάνετε αυτό στο πλυντήριο ρούχων σας αμέσως μετά τη χρήση του

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για μισαλλοδοξία ο Τατάρ - «Οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχίσουν από το Κρανς Μοντανά»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επανέλαβε το Σάββατο το αίτημά του για λύση δύο κρατών στην Κύπρο, μετά την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Εξάλλου ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι προγραμματίζεται μια συνάντηση σε μορφή 5+1 πριν από το τέλος του έτους, λέγοντας πως «θα είμαι κι εγώ εκεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE