ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ: Εθελοντές από όλο τον κόσμο φτάνουν στην Αφρίν για να πολεμήσουν τους «Τούρκους τρομοκράτες» - VIDEO

ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ: Εθελοντές από όλο τον κόσμο φτάνουν στην Αφρίν για να πολεμήσουν τους «Τούρκους τρομοκράτες» - VIDEO

Βίντεο που δημοσιεύθηκε στο YouTube από το κουρδικό YPG την Παρασκευή (26/1) δείχνει μια ντουζίνα άντρες με παραλλαγές και όπλα να δείχνουν ότι έφτασαν «ασφαλείς» στην Αφρίν της βόρειας Συρίας.

Εκεί όπου εδώ και μια βδομάδα οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν για να καταστρέψουν τους Κούρδους της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε το YPG «οι πολεμιστές έφτασαν στην Αφρίν για να προσχωρήσουν στην αντίσταση»

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας γαλλόφωνος εξηγεί ότι η Τουρκία επιτέθηκε στην Αφρίν και ότι οι άντρες του πολέμησαν το «Ισλαμικό Κράτος» στην ανατολική Συρία. «Η Αφρίν θα υπερασπιστεί τον εαυτό της, δεν θα παραδοθούμε ποτέ, θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος», λέει.

Παράλληλα, άντρας με αμερικανική προφορά λέει ότι οι άντρες του πρόσφατα μεταφέρθηκαν στην Αφρίν για να πολεμήσουν τους «Τούρκους τρομοκράτες» και είναι εκεί για να «προστατέψει τον κουρδικό λαό».

«Πολεμάμε την τρομοκρατία του ΙΣΙΣ για χρόνια. Κανένας δεν περιμένει ότι θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια όταν οι περιοχές που σώθηκαν από το ‘Ισλαμικό Κράτος’ με αίμα δέχονται εισβολή», αναφέρει και το YPG στην ανακοίνωσή του χρησιμοποιώντας λόγια των εθελοντών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης στο «Τ»: «Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του κατεστημένου» – «Το ΑΛΜΑ είναι εξωσυστημικό κόμμα»

Ο επικεφαλής του ΑΛΜΑ Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε μια εκτενή συνέντευξη στο «Τ» μιλά για όλους και για όλα. Λίγες μέρες μετά την εξαγγελία των πρώτων υποψηφίων βουλευτών, ο κ. Μιχαηλίδης αναλύει τις θέσεις του ΑΛΜΑ και σημειώνει ότι το κόμμα, δεν πρόκειται να γίνει μέρος του κατεστημένου.

BEST OF TOTHEMAONLINE