«Ττενέκκα» και στις Κεντρικές Φυλακές – Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φυλακισμένοι

«Ττενέκκα» και στις Κεντρικές Φυλακές – Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φυλακισμένοι

Το εκλογικό τους δικαίωμα για τις προεδρικές εκλογές άσκησαν μέχρι τις 10 το πρωί ενενήντα φυλακισμένοι, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

Η κα. Αριστοτέλους είπε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν 205 κρατούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, αριθμός που αντιστοιχεί στα 2/3 των κρατουμένων.

«Η ψηφοφορία συνεχίζεται απρόσκοπτα όπως και στην ελεύθερη κοινωνία», είπε η κα. Αριστοτέλους.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί κα και θα ολοκληρωθεί στις 2 μετά το μεσημέρι με μια ώρα διάλειμμα στις 12 το μεσημέρι. Στις φυλακές λειτουργεί ένα ειδικό εκλογικό κέντρο και έχει στηθεί μια κάλπη, η οποία θα μεταφερθεί και θα συγχωνευθεί με την κάλπη στο Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας.

Η κα. Αριστοτέλους ανέφερε ότι τις φυλακές επισκέφθηκε το πρωί και η ομάδα παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διαδικασία της ψηφοφορίας στις φυλακές.

Η κα. Αριστοτέλους είπε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φυλακισμένοι ανεξαρτήτως του αδικήματος που έχουν διαπράξει και εκτίουν ποινή φυλάκισης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Χριστοδουλίδης ως σταθερά, η ορατή πολυδιάσπαση στον ΔΗΣΥ και το δύσκολο δίλημμα του ΑΚΕΛ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ο Χριστοδουλίδης ως σταθερά, η ορατή πολυδιάσπαση στον ΔΗΣΥ και το δύσκολο δίλημμα του ΑΚΕΛ

Οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις σπάνια αλλάζουν την πραγματικότητα. Πολύ συχνότερα, όμως, αποκαλύπτουν προς ποια κατεύθυνση αρχίζει να κινείται. Δεν αποτελούν πρόβλεψη εκλογικού αποτελέσματος ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE