Συναγερμός στο Αιγαίο - Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν μέχρι την Θάσο

Συναγερμός στο Αιγαίο - Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν μέχρι την Θάσο

Άλλη μια νύχτα παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων ήταν η Κυριακή (28/01) από περίπου 10 τουρκικά γρι-γρι τα οποία επιχειρεί να απομακρύνει το Λιμενικό Σώμα της Καβάλας.

Άλλη μια νύχτα παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων ήταν η αποψινή από περίπου 10 τουρκικά γρι-γρι τα οποία επιχειρεί να απομακρύνει το Λιμενικό Σώμα της Καβάλας.

Όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες τα τουρκικά σκάφη «πηγαίνουν όλο και πιο δυτικά. Είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στον Θερμαϊκό», και επισημαίνουν ότι σε όλο το Θρακικό Πέλαγος δραστηριοποιούνται περισσότερα από 100 τουρκικά σκάφη, ενώ τα ελληνικά από την Αλεξανδρούπολη ως την Καβάλα είναι μόλις 30.

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά πολλές νύχτες, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν.

Πηγή: inkomotini.news

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE