ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πως βλέπουν οι Τούρκοι ενδεχόμενη επανεκλογή Αναστασιάδη - 'Ξεκινούν διαπραγματεύσεις'

Πως βλέπουν οι Τούρκοι ενδεχόμενη επανεκλογή Αναστασιάδη - 'Ξεκινούν διαπραγματεύσεις'

Δεδομένο πλέον το ενδιαφέρον των τουρκοκυπριακών αλλά και τουρκικών Μ.Μ.Ε. για τις προεδρικές εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το ‘Anadolu’ να βλέπει επανέναρξη των συνομιλιών αν επανεκλέγει ο Αναστασιάδης.

Με απεσταλμένους στην Κύπρο, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Anadolu’, κάλυψε τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών της Κυριακής (28/1), με ρεπόρτερ του να επισκέπτονται τουλάχιστον τα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν, ο Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος.

Μάλιστα, σε δημοσίευμα του ‘Anadolu’ την Κυριακή, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, αναφέρει ότι σε περίπτωση επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη, αναμένεται να ξαναξεκινίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, όπως χαρακτηρίζει τις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, με το καθεστώς των κατεχομένων.

Αναφορά γίνεται ακόμη και στον Σταύρο Μαλά, που σύμφωνα με το ‘Anadolu’, υποστηρίζεται από το κομμουνιστικό κόμμα του ΑΚΕΛ, που θα βρεθεί αντιμέτωπος προεκλογικά με τον Νίκο Αναστασιάδη, του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού, στον δεύτερο γύρο, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Επίσης, το δημοσίευμα σχολιάζει ότι οι εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ακολουθούν τις εκλογές τις “βουλευτικές” εκλογές των κατεχομένων της 7ης Ιανουαρίου.

 

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφίες από δημοσίευμα 'Anadolu'

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στο «ρίζωμα» των γιατρών στο ΓεΣΥ: Πότε θα πρέπει να βγαίνουν από το σύστημα - Θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα;

Συνέχεια στη συζήτηση για πλαφόν σε νερό - Ερωτηματικό αν προλαβαίνουν το κλείσιμο της Βουλής

Έβαλε φωτιά σε όχημα και αργότερα «κάηκε» ο ίδιος από μαρτυρία - Σύλληψη 57χρονου

Λεμεσός: Επιτέθηκε στον σύντροφο της πρώην του με ρόπαλο και λιβέρι - Στο νοσοκομείο 50χρονος

Καιρός: Πότε θα σημειώσει πτώση η θερμοκρασία - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ψυχικό: Πώς προσπαθούν να λύσουν το κουβάρι της εκτέλεσης οι Αρχές - Οι κρίσιμες καταθέσεις και οι κινήσεις του δολοφόνου



ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

ΔΗΚΟ: Ο εκσυγχρονισμός - Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Νικόλα και η υποβόσκουσα αμφισβήτηση

Στα μαλακά προσπαθεί να ρίξει η ηγεσία του ΔΗΚΟ τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος, ύστερα από την αποτυχία στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Μπορεί το ΔΗΚΟ να έχει διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο είδε τα ποσοστά του να μειώνονται σε βαθμό, που σήμερα βρίσκεται μία θέση πίσω από το ΕΛΑΜ χάνοντας και τον ρυθμιστικό του ρόλο. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου ύστερα από τη συνεδρίαση του της Κεντρικής Επιτροπής την Δευτέρα, εμφανίζει ένα κόμμα το οποίο φαίνεται να κατανοεί τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν προεκλογικά, δίνοντας μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση πολιτικού - καταστατικού συνεδρίου για την επανασύσταση, επανίδρυση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος. Με άλλα λόγια, το ΔΗΚΟ θα πρέπει να βρει νέα ταυτότητα με την οποία θα «συστηθεί» εκ νέου, στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top