Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο δέχθηκαν οι 3 μεγαλύτερες τράπεζες της Ολλανδίας

Επιθέσεις στον κυβερνοχώρο δέχθηκαν οι 3 μεγαλύτερες τράπεζες της Ολλανδίας

Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ολλανδίας έχουν γίνει στόχος πολλαπλών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο την περασμένη εβδομάδα, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες διαδικτυακής τραπεζικής, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (29/8).

Η ολλανδική τράπεζα, ING, επλήγη την Κυριακή το βράδυ από επίθεση της λεγόμενης DDoS, ενώ ο τρίτος μεγαλύτερος δανειστής της χώρας, ABN Amro, υπέστη τρεις επιθέσεις το Σαββατοκύριακο σε σύνολο επτά επιθέσεων που δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρουν τα ολλανδικά ΜΜΕ

Η Rabobank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, είδε τις υπηρεσίες της στο διαδίκτυο να μειώνονται τη Δευτέρα το πρωί.

"Σήμερα το πρωί (Δευτέρα) είχαμε γίνει στόχος επίθεσης από την DDoS από τις 9.10 π.μ. (08.10 GMT) και οι πελάτες μας δεν είχαν πρόσβαση ή πολύ λίγη πρόσβαση στην ηλεκτρονική τραπεζική", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rabobank Margo van Wijgerden.

"Προσπαθούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν", υπογράμμισε στο AFP.

Η ING, η οποία έχει περίπου οκτώ εκατομμύρια ιδιώτες πελάτες, αντιμετώπισε επίθεση την Κυριακή το απόγευμα, αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE