Στην Ινδία υπάρχουν 21 εκατομμύρια ανεπιθύμητα κορίτσια

Στην Ινδία υπάρχουν 21 εκατομμύρια ανεπιθύμητα κορίτσια

Οι αρχές στην Ινδία υπολογίζουν ότι τα ανεπιθύμητα κορίτσια αγγίζουν τα 21 εκατομμύρια σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της εμμονής των γονιών να αποκτήσουν γιο. Οι κόρες συχνά αντιμετωπίζονται ως οικονομικό βάρος γιατί πρέπει όταν παντρευτούν οι γονείς να δώσουν προίκα.

Ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων στη χώρα λόγω του ότι το έμβρυο που κυοφορεί η μάνα είναι κορίτσι, είναι ψηλός και για το λόγο αυτό στο τελευταίο δημογραφικό έλεγχο στη χώρα αντιστοιχούσαν 940 κορίτσια για κάθε 1,000 αγόρια.

Οι οικογένειες όταν αποκτήσουν γιο σταματούν να προσπαθούν για άλλα παιδιά, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι γυναίκες στην Ινδία έρχονται αντιμέτωπες με μεγάλες πιέσεις όταν δεν αποκτήσουν γιο και η κοινωνική κατακραυγή είναι τεράστια. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές τα κορίτσια δεν πάνε σχολείο και παντρεύονται πολύ μικρά.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στο Βρετανικό περιοδικό `The Lancet ` αναφέρει ότι μέχρι και 12 εκατομμύρια κορίτσια θανατώθηκαν σε αμβλώσεις τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE