Προληπτικά μέτρα για καταπολέμηση εσόδων από παράνομες πράξεις

Προληπτικά μέτρα για καταπολέμηση εσόδων από παράνομες πράξεις

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ανακοίνωσε δημόσια διαβούλευση για καταπολέμηση εσόδων από παράνομες πράξεις.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ανακοίνωσε δημόσια διαβούλευση για την υποβολή σχολίων/απόψεων/εισηγήσεων με σκοπό να διασφαλιστεί ότι τα εμπλεκόμενα μέρη λαμβάνουν επαρκή πληροφόρηση σε σχέση με τις πρακτικές που προτίθεται να εφαρμόσει η Αρχή σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, καθώς και η δυνατότητα των εμπλεκόμενων μερών να καταθέσουν τα σχόλια και τις εισηγήσεις τους.

Η Αρχή συντάσσει Οδηγίες για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η διαβούλευση εντάσσεται στο πλαίσιο εναρμόνισης της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/849 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Μαΐου 2015 σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 648/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, και την κατάργηση της οδηγίας 2005/60/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και της οδηγίας 2006/70/ΕΚ της Επιτροπής (‘η 4η Ευρωπαϊκή Οδηγία’) στο εθνικό μας δίκαιο.

Καλεί τέλος, τα εμπλεκόμενα μέρη καλούνται να συμπληρώσουν το παρεχόμενο πρότυπο απαντήσεων με οποιεσδήποτε επισημάνσεις ενδέχεται να έχουν σχετικά με το παρόν έγγραφο και να το υποβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2018.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE