ΔΙΕΘΝΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ξανά υπό κράτηση ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ξανά υπό κράτηση ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας

Υπό κράτηση τέθηκε ξανά τα ξημερώματα Πέμπτης ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία Τανέρ Κιλίτς, που κατηγορείται για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση», λίγες ώρες αφού δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε την υπό όρους αποφυλάκισή του, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο Κιλίτς, που είναι στη φυλακή από τον Ιούνιο του 2017, κατηγορείται για συμμετοχή στο δίκτυο του αυτοεξόριστου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος θεωρείται από την Άγκυρα ο εγκέφαλος του επιχειρούμενου πραξικοπήματος του 2016.

Αρχικά χθες το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε την αποφυλάκισή του, ενώ η δίκη του αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου. Όμως, αμέσως μετά εκδόθηκε νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του και κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Σμύρνης, σύμφωνα με αξιωματούχους της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Γκάουρι βαν Γκούλικ, διευθύντρια του προγράμματος για την Ευρώπη της Διεθνούς Αμνηστίας, κατήγγειλε «τους περίεργους νομικούς ελιγμούς με στόχο να μείνει στη φυλακή» ο Κιλίτς, ο οποίος θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για να αποφασιστεί το αν θα παραμείνει κρατούμενος.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, είναι, εκτός του Κιλίτς, και άλλοι δέκα ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μεταξύ αυτών, η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία Ιντίλ Εσέρ, ο Γερμανός Πέτερ Στόιτνερ και ο Σουηδός Αλί Γκαραβί οι οποίοι έχουν αποφυλακιστεί από τα τέλη Οκτωβρίου.

skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Δυο ανήλικοι πίσω από την πυρκαγία στην Τριμίκλινη - «Έπαιζαν» με πυροτεχνήματα

Xρήστος Μάστορας: Δείτε τον να χορεύει στο TikTok με την αδερφή του - Βίντεο



Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Ξεκινούν δεύτερο κύκλο ενδοσκόπησης τα κόμματα - Από τον προβληματισμό στις αποφάσεις

Στη δίνη έντονου προβληματισμού βρίσκονται τα κόμματα τα οποία μετά τον πρώτο απολογισμό για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου, συνεχίζουν την ενδοσκόπηση και την ανάλυση, με στόχο τις βουλευτικές εκλογές του 2026.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top