Συρία: Ένοπλη οργάνωση κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος- Κρατούν αιχμάλωτο τον πιλότο

Συρία: Ένοπλη οργάνωση κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος- Κρατούν αιχμάλωτο τον πιλότο

Μια ένοπλη οργάνωση κρατά αιχμάλωτο έναν Ρώσο πιλότο αφού κατέρριψε το Σάββατο 3/2 το  αεροσκάφος του τύπου Σουκόι Su-25 στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία,  όπως έγινε γνωστό από τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με δύο πηγές από οργανώσεις ανταρτών, τις οποίες επικαλείται το  πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο πιλότος έχει τραυματιστεί σοβαρά. Μια τρίτη πηγή  αναφέρει ότι έχει σκοτωθεί.
 
"Ομάδες ανταρτών κατέρριψαν ένα Σουκόι 25. Ο Ρώσος πιλότος πήδηξε με το  αλεξίπτωτο, τον κρατούν αιχμάλωτο" δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής  της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
 
Μαχητές αιχμαλώτισαν τον κυβερνήτη αφότου εκείνος πήδηξε από το αεριωθούμενο με  αλεξίπτωτο και προσγειώθηκε στο έδαφος.  Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ποια οργάνωση ευθύνεται για την κατάρριψη.
 
Η περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος ελέγχεται από τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ,  μια τζιχαντιστική οργάνωση όπου επικρατεί ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη  Συρία, όπως και άλλες ομάδες ανταρτών.
 
"Μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει δεκάδες πλήγματα  στην περιοχή τις τελευταίες 24 ώρες. Το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε επιχειρούσε  επίσης εκεί" σύμφωνα με τον Ραχμάν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE