ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κινούνται αθόρυβα στο θέμα γηπεδικού!

Κινούνται αθόρυβα στο θέμα γηπεδικού!

Μια καυτή έδρα, την Orange Arena όπως την αποκαλούν αυτήν ονειρεύονται εδώ και χρόνια οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μετά τις τόσες επιτυχίες που έχουν πανηγυρίσει στην Ευρώπη αλλά και τα χρήματα που έχουν εισρεύσει στα ταμεία της εταιρείας.

Το ίδιο όνειρο έχουν και οι διοικούντες, να δουν τον ΑΠΟΕΛ να αγωνίζεται πλέον σε μια δική του έδρα, ένα δικό του Στάδιο όπου τα οφέλει θα είναι σαφώς περισσότερο απ’ ότι την δεδομένη στιγμή που αγωνίζεται στο ΓΣΠ. Και αναφερόμαστε πάντα στα οικονομικά ωφέλει αφού αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα η οποία έχει δικό της γήπεδο.

Ότι η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη δουλεύει αθόρυβα στο πρότζεκτ αυτό είναι ήδη γνωστό αφού και ο Πρόδρομος Πετρίδης είχε αναφερθεί παλαιότερα για τις προθέσεις αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να γίνει εφικτό ένα τέτοιο έργο.

Μέχρι στιγμής όμως τα δεδομένα παραμένουν στάσιμα για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο κυριότερος είναι οικονομικός αφού δεν υπάρχουν οι πόροι ώστε να υλοποιηθεί το όνειρο του κάθε ΑΠΟΕΛίστα αφού χρειάζεται ένα ποσό κοντά στα 20 εκ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά γίνονται διάφορες μελέτες βιωσιμότητας του έργου αλλά και επαφές με μεγάλες εταιρείες εάν είναι διαθετημένες να αναλάβουν ένα τόσο μεγάλο έργο σαν επενδυτές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι δεδομένο γι’ αυτό και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα. Όσον αφορά τον χώρο στον οποίο προκρίνουν οι του ΑΠΟΕΛ για να στεγάσει το δικό τους «θέατρο των ονείρων» με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν θα είναι ο Μακάρειο Στάδιο. Και αυτό γιατί το κόστος κατεδάφισης του είναι τεράστιο και ασύμφορο γι’ αυτό και οι γαλαζοκίτρινοι δεν συνέχισαν τις επαφές με τον ΚΟΑ για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η άλλη επιλογή ήταν το γήπεδο του ΘΟΪ, όπου έγινε μια ανεπίσημη κρούση από 3ους, υπήρχαν κάποια δεδομένα αλλά φαίνεται πως και αυτή η επιλογή δεν είναι εφικτή. Όπως ούτε η Κοκκινοτρεμιθιά αφού η γη ανήκει στο Σωματείο ΑΠΟΕΛ και θα πρέπει οι δύο πλευρές να τα βρουν μεταξύ τους αν θελήσουν το έργο αυτό να υλοποιηθεί στην συγκεκριμένη γη.

Παράλληλα όμως εξ όσον μάθαμε αξιολογούνται και άλλες περιπτώσεις, οι οποίες όμως είναι σε αρχική βάση ώστε να κτιστεί το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ. Μια απ’ αυτές είναι η αγορά γης την οποία σκέφτονται πολύ σοβαρά οι διοικούνται τον γαλαζοκιτρίνων επενδύοντας με αυτό τον τρόπο και χρήματα τα οποία πήραν φέτος από την συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν αποκλείεται λεπτομέρειες για το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ να γίνουν γνωστές μέσα στο 2019 όταν οι γαλαζοκίτρινοι θα ξεκινήσουν συνεργασία με την Cablenet για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της 5ετίας 2019-24 χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή της συγκεκριμένης πλατφόρμας στην ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top