ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αφέντης» στο «σπίτι» του ο Λεβαδειακός, «κατάπιε» και την Κέρκυρα!

«Αφέντης» στο «σπίτι» του ο Λεβαδειακός, «κατάπιε» και την Κέρκυρα!

Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο σερί ήττες.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ανιγκό «σφράγισε» την παραμονή έχοντας πλέον 24 βαθμούς μετά από 20 αγωνιστικές στην Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, όντας στο συν δέκα από την «ουρά». Στους 14 παράμειναν οι Φαίακες που εξακολουθούν να μάχονται για την παραμονή τους.

Με πρωταγωνιστή τον… άνεμο
Κακό ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο στο «Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς», με τον δυνατό αέρα στην πόλη της Βοιωτίας να εμποδίζει τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Αντιθέτως, η Κέρκυρα με «όπλο» τον άνεμο πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πραγματοποιώντας την πρώτη τελική προσπάθεια μόλις στο 2′ με τον Ρόλε να σουτάρει άουτ.

Χαρακτηριστικό της κακής ποιότητας του αγώνα το γεγονός πως η επόμενη αξιοσημείωτη ευκαιρία έλαβε χώρα στο 18ο λεπτό, με τον Λεβαδειακό να φτάνει μία ανάσα από το γκολ.

Μία «στραβοκλωτσιά» του Σουμπίνιο έστειλε την μπάλα στον Γιακουμάκη που την γύρισε στον Μητρόπουλο το πλασέ του οποίου απομάκρυνε πάνω στην γραμμή ο Σπίνουλα διατηρώντας το 0-0.

Ένα μακρινό σουτ του Μητρόπουλου (33′) και μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γιουσούφ (38′) δεν στάθηκαν ικανά να αλλάξουν το σκορ, μέχρι να στείλει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα τους παίκτες των δύο ομάδων ο Μάνταλος.

Αποτελεσματικός και νικητής ο Λεβαδειακός, χωρίς αντίδραση η Κέρκυρα
Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου οι δύο ομάδες απείλησαν τα αντίπαλα «καρέ«, η μεν Κέρκυρα με τον Ρόλε, ο δε Λεβαδειακός με τον Νιάσε.

Εντέλει, οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ και πρωταγωνιστής είναι ένας «γκολτζής» των ελληνικών γηπέδων, ο Μάρκο Μαρκόφσκι.

Ο Σέρβος στράικερ αξιοποίησε στο έπακρο την εξαιρετική σέντρα του Τσαμπούρη στο 49ο λεπτό και με άψογη κεφαλιά σημείωσε το 1-0 για τον Λεβαδειακό.

Μετά τις Ξάνθη, Κέρκυρα και Παναιτωλικό ο 32χρονος άσος από το Βελιγράδι πέτυχε και με τέταρτη ομάδα γκολ στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα, λόγω και της παρουσίας του στους Φαίακες δεν πανηγύρισε το τέρμα που σκόραρε.

Στο 56′ σουτ του Γεωργίου μέσα από την περιοχή δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Επασί. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρκόβσκι και πάλι βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής αλλά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα έπειτα από παράλληλη σέντρα του Γιουσούφ.

Η Κέρκυρα προσπαθούσε να «πάρει» μέτρα στο γήπεδο αλλά ο Λεβαδειακός «χτύπησε» ξανά με τον Γιακουμάκη στο 66′. Ένας κακός υπολογισμός των Αντέτζο και Γρομητσάρη έστειλε τον 25χρονο στράικερ σε θέση τετ α τετ με το πλασέ του να είναι εύστοχο για το 2-0.

Ενώ κάποιος θα περίμενε αντίδραση από την πλευρά των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη αδυνατούσε να φανεί απειλητική στην εστία του Επασί.

Αντιθέτως, κινδύνευσε να δεχτεί και τρίτο τέρμα στο 84′ όταν ο Γιακουμάκης νικήθηκε από τον Γιαννακόπουλο, σε μία φάση που προήλθε από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τσαμπούρη.

Στις καθυστερήσεις ο Λεονάρντο σούταρε λίγο άστοχα, όπως ακριβώς και ο Παμλίδης με το 2-0 να μένει ως το φινάλε.

Οι ενδεκάδες:

Λεβαδειακός (Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Λεονάρντο, Τσαμπούρης, Νιάσε, Μητρόπουλος, Γιουσούφ (91′ Ομπιόρα), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (60′ Μπελγκαζουανί), Μαρκόβσκι.

Κέρκυρα (Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλα, Αναστασίου, Ιωάννου (58′ Αντέτζο), Γρομητσάρης, Γεωργίου, Σιόντης (80′ Αρτυματάς), Μπαλάφας, Επστάιν (70′ Παμλίδης), Ρόλε, Τουράμ.

​Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Α. Χουσκόγλου (Θράκης), Α. Φωτόπουλος (Αθηνών)

4ος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Το ταμείο του αγώνα
Η Κέρκυρα εκμεταλλευόμενη τον άνεμο που ήταν υπέρ της στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του ματς. Σταδιακά ο Λεβαδειακός ισορρόπησε, βρήκε επιθετικό ρυθμό και με την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στο δεύτερο μέρος πήρε μία δίκαιη νίκη.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Δραστήριος ο Γιουσούφ για τους γηπεδούχους, αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου. Δίχως βέβαια την εκτελεστική δεινότητα των Μαρκόφσκι και Γιακουμάκη η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό δεν θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο.

Ο χειρότερος του αγώνα
Πολύ κακή εμφάνιση για τον Τουράμ ο οποίος σε καμία στιγμή της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αρνητικός βαθμός και για τους Αντέτζο, Γρομητσάρη στην φάση του δεύτερου γκολ.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Χωρίς δύσκολες στιγμές και λάθη ο Μάνταλος και οι βοηθοί του.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top