ΡΩΜΗ: Συμπλοκές αστυνομίας με Κούρδους λόγω επίσκεψης Ερντογάν

ΡΩΜΗ: Συμπλοκές αστυνομίας με Κούρδους λόγω επίσκεψης Ερντογάν

Ενας άνδρας τραυματίσθηκε σε συμπλοκές της ιταλικής αστυνομίας με Κούρδους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επίσκεψη στην Ρώμη και στο Βατικανό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Δευτέρα (5/02).

Οι διαδηλωτές βρίσκονταν έξω από το Κάστρο Σάντ `Αντζελο, και προσπάθησαν να πλησιάσουν στον ναό του Αγίου Πέτρου, όπου ο Τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο.

Ακολούθησαν συμπλοκές με την αστυνομία που τους εμπόδισε και ένας διαδηλωτής τραυματίσθηκε και έπεσε στο έδαφος.

Τα μέλη κουρδικών οργανώσεων φώναξαν ντροπή και ύψωσαν πανό που έγραφε "Ερντογάν εκτελεστή". "Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας και τις μητέρες μας. Σήμερα βγήκατε χαμένοι και εσείς και ο πάπας", φώναξε μια από τις γυναίκες που πήραν μέρος στην κινητοποίηση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Για «προσβολή» των Τουρκοκυπρίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη με τις δηλώσεις του σε σχέση με την υπόθεση παράνομης κράτησης των 5 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, κάνει λόγο ο Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE