Θεσσαλονίκη: Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας

Θεσσαλονίκη: Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας

Εμπρηστική επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα το Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δράστες της επίθεσης τοποθέτησαν τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στο πίσω μέρος του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, δίπλα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι στις 3:37 άκουσε τέσσερις δυνατούς κρότους.

Από την έκρηξη των εκρηκτικών μηχανισμών προκλήθηκαν φθορές σε δύο μηχανήματα κλιματισμού και σε ένα παράθυρο. Η φωτιά που προκλήθηκε από τις εκρήξεις περιορίστηκε στο εξωτερικό τμήμα του κτιρίου και έσβησε με την άφιξη της Πυροσβεστικής. Επί τόπου έφτασαν επτά πυροσβέστες με δύο οχήματα της πυροσβεστικής.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν υπολείμματα από γκαζάκια υγραερίου και λιωμένο πλαστικό στο σημείο των εκρήξεων.
Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων από το Γ' Σώμα Στρατού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που τράβηξε αναγνώστης του thestival.gr:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τελικά την Παρασκευή, στο Ντολμαμπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που μεταδίδει δηλώσεις του βοηθού του Ρώσου Προέδρου και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ότι σκοπός των απευθείας συνομιλιών είναι «η εγκαθίδρυση μακροπρόθεσμης ειρήνης και η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων της κρίσης».