Ιερά Σύνοδος: Ευλογίες της Εκκλησίας για το αβάπτιστο βρέφος-Κηδεία με ειδική ακολουθία

Ιερά Σύνοδος: Ευλογίες της Εκκλησίας για το αβάπτιστο βρέφος-Κηδεία με ειδική ακολουθία

Συνήλθε σήμερα (6/2) η Ιερά Σύνοδος, στην πρώτη τακτική συνεδρία του έτους, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, με αφορμή τον σάλο που έγινε, σχετικά με την τέλεση κηδείας σε αβάπτιστο βρέφος και αποφάσισε όπως διασαφηνίσει στους ιερείς ότι στις περιπτώσεις αυτές τελείται κηδεία, με ειδική ακολουθία, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τις Ιερές Μητροπόλεις.

Σημειώνει επί αυτού ότι αβάπτιστα βρέφη δέχονται τις ευλογίες της Εκκλησίας και σε άλλες περιπτώσεις, όπως κατά την 8η και 40η ημέρα της γεννήσεώς τους.

Εξάλλου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου ενημερώθηκε από τους επικεφαλής στις Διορθοδόξους, Διαχριστιανικούς και Διαθρησκειακούς διαλόγους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στους διαλόγους και έγινε συζήτηση επί των αποφάσεων και ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE