Στη Μόσχα η σορός του πιλότου που ανατινάχτηκε για να μην τον πιάσουν οι τζιχαντιστές

Στη Μόσχα η σορός του πιλότου που ανατινάχτηκε για να μην τον πιάσουν οι τζιχαντιστές

Στην Μόσχα έφτασε η σορός του Ρώσου πιλότου Ρομάν Φιλίποφ, ο οποίος ανατινάχτηκε προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών που κατέρριψαν το μαχητικό του πάνω από τη Συρία.

Πηγή προσκείμενη στη ρωσική προεδρία, ανέφερε ότι η σορός του πιλότου μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Chkalovsky, κοντά στη Μόσχα. Μαζί με τον νεκρό πιλότο μεταφέρθηκαν επίσης και συντρίμμια από το Sukhoi.

«Ο ρωσικός στρατός σε συνεργασία με τις αντίστοιχες τουρκικές αρχές κατάφεραν να μεταφέρουν τη σορό του επισμηναγού Ρομάν Φιλίποφ, ο οποίος έπεσε ηρωικά στη Συρία στις 3 Φεβρουαρίου», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι αξιωματούχοι τώρα αναμένεται να ειδοποιήσουν τους συγγενείς του.  Λέγεται, παράλληλα, ότι η Τουρκία ανέλαβε διαμεσολαβητικό ρόλο στην επιχείρηση μεταφοράς της σορού του Φιλίποφ από τη Συρία.

Το ρωσικό Sukhoi-25 καταρρίφθηκε στις 3 Φεβρουαρίου στο Ιντλίμπ, μία περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο επισμηναγός Ρομάν Φίλίποφ, κατόρθωσε να εκτιναχθεί με το αυτόματο σύστημα από το αεροσκάφος. Στο έδαφος προσπάθησε να αντιταχθεί στους τζιχαντιστές, αλλά ήταν τραυματισμένος και περικυκλωμένος.

Προκειμένου να μην τον αιχμαλωτίσουν, ο πιλότος ανατινάχτηκε με τη χειροβομβίδα του .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στη Λευκωσία ο Στόκερ: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε τον Καγκελάριο της Αυστρίας – Παρακάθησαν σε δείπνο

Στη Λευκωσία ο Στόκερ: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε τον Καγκελάριο της Αυστρίας – Παρακάθησαν σε δείπνο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης τον Καγκελάριο της Αυστρίας Κριστιάν Στόκερ στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του.

BEST OF TOTHEMAONLINE