Στη Μόσχα η σορός του πιλότου που ανατινάχτηκε για να μην τον πιάσουν οι τζιχαντιστές

Στη Μόσχα η σορός του πιλότου που ανατινάχτηκε για να μην τον πιάσουν οι τζιχαντιστές

Στην Μόσχα έφτασε η σορός του Ρώσου πιλότου Ρομάν Φιλίποφ, ο οποίος ανατινάχτηκε προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών που κατέρριψαν το μαχητικό του πάνω από τη Συρία.

Πηγή προσκείμενη στη ρωσική προεδρία, ανέφερε ότι η σορός του πιλότου μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Chkalovsky, κοντά στη Μόσχα. Μαζί με τον νεκρό πιλότο μεταφέρθηκαν επίσης και συντρίμμια από το Sukhoi.

«Ο ρωσικός στρατός σε συνεργασία με τις αντίστοιχες τουρκικές αρχές κατάφεραν να μεταφέρουν τη σορό του επισμηναγού Ρομάν Φιλίποφ, ο οποίος έπεσε ηρωικά στη Συρία στις 3 Φεβρουαρίου», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι αξιωματούχοι τώρα αναμένεται να ειδοποιήσουν τους συγγενείς του.  Λέγεται, παράλληλα, ότι η Τουρκία ανέλαβε διαμεσολαβητικό ρόλο στην επιχείρηση μεταφοράς της σορού του Φιλίποφ από τη Συρία.

Το ρωσικό Sukhoi-25 καταρρίφθηκε στις 3 Φεβρουαρίου στο Ιντλίμπ, μία περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο επισμηναγός Ρομάν Φίλίποφ, κατόρθωσε να εκτιναχθεί με το αυτόματο σύστημα από το αεροσκάφος. Στο έδαφος προσπάθησε να αντιταχθεί στους τζιχαντιστές, αλλά ήταν τραυματισμένος και περικυκλωμένος.

Προκειμένου να μην τον αιχμαλωτίσουν, ο πιλότος ανατινάχτηκε με τη χειροβομβίδα του .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE