Συνέντευξη Προέδρου-EURONEWS: «Θα έχει σημαντικά οφέλη η Τουρκία από τη λύση»

Συνέντευξη Προέδρου-EURONEWS: «Θα έχει σημαντικά οφέλη η Τουρκία από τη λύση»

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ως επανεκλεγείς στη νέα πενταετία που τυπικά αρχίζει την 1η Μαρτίου 2018.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε και τοποθετήθηκε για το Κυπριακό, την Οικονομία, τα Ενεργειακά και την Ευρώπη, τα Σκόπια, ενώ μίλησε επίσης για το νέο του υπουργικό συμβούλιο.

Δεσμεύτηκε για μέτρα όσον αφορά στις παρατηρήσεις για κάποια τραπεζικά ιδρύματα, ενώ εξήγησε ότι «δεν θα έχουν τις όποιες επιπτώσεις είτε στους καταθέτες ή ευρύτερα να προκληθεί μια τέτοια αναταραχή» στον Συνεργατισμό.

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις και την απόσυρση του χάρτη από τον Μουσταφά Ακιντζί, μίλησε για οπισθοδρόμηση, ενώ εξήγησε ότι στο Κραν Μοντανά «όταν εμείς ανταποκριθήκαμε πλήρως στις παραμέτρους που έθεσε ο γενικός γραμματέας, δυστυχώς η τουρκοκυπριακή και η τουρκική πλευρά, όχι μόνο δεν αντέδρασαν στις δικές μας γραπτές προτάσεις που απαντούσαν σε όσα ο γενικός γραμματέας ήγειρε, αλλά επέμειναν στις αρχικές τους θέσεις για συνέχιση του καθεστώτος των εγγυήσεων του 60 με επεμβατικά δικαιώματα, στρατιωτική βάση στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και εσαεί παρουσία του τουρκικού στρατού».

Είπε επίσης ότι θα επιδιώξει να έχει μια επαφή με τον κ. Ακιντζί, αφού συγκλιθεί το Εθνικό Συμβούλιο για να συζητηθούν οι «παραπέρα χειρισμοί».

Υπογράμμισε, παράλληλα ότι η Τουρκία μπορεί να έχει οφέλη από τη λύση του κυπριακού προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη τους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Μιλώντας για το νέο του Υπουργικό, εξήγησε ότι οι πετυχημένοι «σαραντάρηδες» δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσουν, ενώ εκθείασε τη συνεργασία των 7 του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλέκος Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE