Συνδικάτα προκήρυξαν «απεργία και κινητοποίηση» κατά της μεταρρύθμισης Μακρόν στο δημόσιο τομέα

Συνδικάτα προκήρυξαν «απεργία και κινητοποίηση» κατά της μεταρρύθμισης Μακρόν στο δημόσιο τομέα

Επτά εργατικά συνδικάτα κάλεσαν σήμερα τα μέλη τους σε μια «ημέρα κινητοποίηση» στις 22 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που προωθεί η κυβέρνηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.



Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση που είχαν οι επικεφαλής εννέα συνδικάτων νωρίτερα σήμερα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.

«Οι επτά από τις εννέα ομοσπονδίες προκήρυξαν απεργία και κινητοποίηση για τις 22 Μαρτίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστιάν Γκρολιέρ του συνδικάτου Force Ouvriere (FO).

Τα μοναδικά συνδικάτα που δεν συμμετέχουν «προς το παρόν» στις κινητοποιήσεις είναι τα CFDT και Unsa.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Άλλος ο «Απέναντι»- Άλλοι αυτοί που επιμένουν να μην καταλαβαίνουν-Η δήλωση της Αννίτας Δημητρίου και η αχρείαστη πολιτική σύγκρουση

Η πρόσφατη ομιλία της Προέδρου του ΔΗΣΥ και Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στα αποκαλυπτήρια των ανδριάντων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, άναψε για άλλη μία φορά το φυτίλι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η φράση της ότι «δεν είναι μεταξύ μας που πρέπει να υπάρχει διχόνοια αλλά με τους απέναντι» προκάλεσε σχεδόν τελετουργικά αντανακλαστικά από κόμματα της αντιπολίτευσης, που έσπευσαν να ερμηνεύσουν, να καταγγείλουν και να χτίσουν αφήγημα πάνω σε λέξεις κομμένες από το ευρύτερο πλαίσιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE