Θέμα γεωτρήσεων ΕΝΙ στη Κυπριακή ΑΟΖ έθεσε στην ιταλική ηγεσία ο Ερντογάν

Θέμα γεωτρήσεων ΕΝΙ στη Κυπριακή ΑΟΖ έθεσε στην ιταλική ηγεσία ο Ερντογάν

Την ευαισθησία της Τουρκίας για τις δραστηριότητες της ΕΝΙ στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε στις επαφές του με την ιταλική ηγεσία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

«Τους επισημάναμε ότι οι ενέργειες της ΕΝΙ στο φυσικό αέριο (γεωτρήσεις) σε εκείνη την περιοχή εμπεριέχουν κίνδυνο για την βόρεια Κύπρο και για μας», ανέφερε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόταν στις συναντήσεις του με τον Ιταλό ομόλογό του και τον Ιταλό Πρωθυπουργό με τους οποίους – όπως πρόσθεσε – συζήτησε το έργο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας στην Ιταλία. Επίσης συζήτησε και αλλά και θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, καθώς η Ιταλία έχει αναπτύξει συστήματα αεροπορικής άμυνας στον νομό Καχραμάνμαρας στα νότια της χώρας, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητα της Τουρκίας από τις επιθέσεις πυραύλων από τη Συρία, σημείωσε ο Ερντογάν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.

BEST OF TOTHEMAONLINE