ΡΩΣΙΑ: Μη ρεαλιστικό το αίτημα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός για ένα μήνα στη Συρία

ΡΩΣΙΑ: Μη ρεαλιστικό το αίτημα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός για ένα μήνα στη Συρία

Μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία, διάρκειας ενός μηνός, που ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια "δεν είναι ρεαλιστική", δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια.

"Θα θέλαμε να δούμε μια εκεχειρία, το τέλος του πολέμου, αλλά οι τρομοκράτες δεν είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν", δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης στους δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να κηρυχθεί εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους στη Συρία για ένα μήνα.

Αναφερόμενος παράλληλα στην επίθεση της Τετάρτης του διεθνούς συνασπισμού, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, εναντίον συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, ο Νεμπένζια δήλωσε ότι είναι "εγκληματικό να έρχεσαι αντιμέτωπος με εκείνους που πραγματικά πολεμούν τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφος στο πλευρό της Συρίας.»

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.