Η μοναδική πλατεία στον ελλαδικό χώρο που ονομάστηκε “Πλατεία Μεταξά”, προς «τιμήν» του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Το δημοψήφισμα για να αλλάξει όνομα

Η μοναδική πλατεία στον ελλαδικό χώρο που ονομάστηκε “Πλατεία Μεταξά”, προς «τιμήν» του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Το δημοψήφισμα για να αλλάξει όνομα

Στις αρχές του 1880, οι Άγγλοι κατασκεύασαν μία ξύλινη γέφυρα στην Λευκωσία, για να ενώσουν την παλιά πόλη με την καινούρια. Ο σκοπός τους ήταν να διευκολύνουν το εμπόριο. Αρμοστής τότε ήταν ο Μπίνταλφ, ο οποίος άνοιξε το τείχος για να περάσει από μέσα η γέφυρα. Το “ Άνοιγμα Τρυπιώτη” – όπως ονομάστηκε στη συνέχεια- έγινε το σημείο όπου οι έμποροι διακινούσαν πιο εύκολα τα εμπορεύματά τους.

Αργότερα με επιχωματώσεις, η γέφυρα μεγάλωσε τόσο που έμοιαζε με πλατεία και μετά από πολλά χρόνια ονομάστηκε “Πλατεία Μεταξά”, προς τιμήν του Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Διαβάστε περισσότερα στη Μηχανή του Χρόνου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Διάλογος για τον διάλογο

Κυπριακό: Διάλογος για τον διάλογο

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν. Και ίσως αυτό να είναι το πιο «ειλικρινές» στοιχείο της όλης διαδικασίας: δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο για να ανακοινωθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE