ΛΕΜΕΣΟΣ: ''Εφαγαν' δυο εκατομμύρια από 70χρονο– Άργησε να τους πάρει μυρωδιά

ΛΕΜΕΣΟΣ: ''Εφαγαν' δυο εκατομμύρια από 70χρονο– Άργησε να τους πάρει μυρωδιά

Πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ απέσπασαν με ψευδείς παραστάσεις δύο Κύπριοι, από έναν 70χρονο Λεμεσιανό.

Οι δύο δράστες,  κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 2,122,500 ευρώ από 70χρονο συνταξιούχου εργολάβο, μεταξύ 2016 και 2017, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, με ψευδείς παραστάσεις κατάφεραν να πείσουν το θύμα ότι μπορούσαν να προβούν σε αναδιάρθρωση- μείωση των δανείων του που είχε σε τράπεζα, τα υπόλοιπα των οποίων συμποσούνται σε 3 εκ. ευρώ.

Ακολούθως, παρουσιάζοντας του διάφορα πλαστά έγγραφα, όπως αποδείξεις εισπράξεων, καταθέσεων και επιστολές, από την τράπεζα όπου είχε το δάνειο, του απέσπασαν το ποσό των 1,090, 500 ευρώ.

Στην συνέχεια του απέσπασαν το ποσό των 837 χιλ. ευρώ, περιουσία του ιδίου και του αδελφού του, αφού τους έπεισαν πρώτα ότι τα πιο πάνω λεφτά θα μεταφερθούν και θα κατατεθούν σε τράπεζες στον Λίβανο, για τα οποία μάλιστα τους έφεραν εκ νέου πλαστές αποδείξεις.

Τέλος, οι ύποπτοι απέσπασαν περεταίρω, το χρηματικό ποσό των 195,000 προφασιζόμενοι την διεύθυνση οφειλών στο ΦΠΑ, ένταξη χωραφιών σε οικιστική ζώνη, αγορά οικοπέδου, καθώς και άλλα,  χωρίς όμως να πραγματοποιήσουν οτιδήποτε.

Εναντίον των δύο υπόπτων, εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης  ενώ έχουν τοποθετηθεί και στο Stop – list.

Το ΤΑΕ Λεμεσού εξετάζει την υπόθεση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.