ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: «Η ΕΝΙ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα» - Η λύση θα έρθει από τη Ρώμη για το Saipem 12.000

ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: «Η ΕΝΙ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα» - Η λύση θα έρθει από τη Ρώμη για το Saipem 12.000

Την ελπίδα ότι το γεωτρύπανο της ιταλικής ΕΝΙ θα προχωρήσει σύντομα στο τεμάχιο 3 και στον στόχο «Σουπιά» της κυπριακής ΑΟΖ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο απερχόμενος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ιταλική κυβέρνηση για το επεισόδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη, η εταιρεία ΕΝΙ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς «οι εταιρείες αυτές είναι συνηθισμένες σε τέτοιες παρενοχλήσεις».

Απεκάλυψε δε ότι η ΕΝΙ έδωσε οδηγίες στον καπετάνιο του γεωτρύπανου, όπως μείνει στην περιοχή και να αναμένει οδηγίες.

Όπως είπε, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αμερικανική πρεσβεία, ανέφερε όμως ότι η λύση θα έρθει από τη Ρώμη.

Τόνισε, μάλιστα, ότι «όσο παραπάνω μείνουν εδώ και ακουστεί διεθνώς, τόσο παραπάνω θα μείνουν εκτεθειμένοι».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE