Ναυάγιο πλοιαρίου με πρόσφυγες στον Εβρο -Πάνω από 10 αγνοούμενοι

Ναυάγιο πλοιαρίου με πρόσφυγες στον Εβρο -Πάνω από 10 αγνοούμενοι

Τούρκοι διασώστες αναζητούσαν σήμερα τουλάχιστον 10 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, οι οποίοι αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλοιάριου στο οποίο επέβαιναν και με το οποίο προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αδριανούπολη στη βορειοδυτική Τουρκία, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως ανέφερε το Dogan, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν στο πλοιάριο το οποίο ίσως ανετράπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Η Τουρκία ήταν για καιρό μια από τις βασικές χώρες μέσω των οποίων οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Όμως ο αριθμός τους μειώθηκε μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2016 Βρυξέλλες και Άγκυρα και η οποία προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Χριστοδουλίδης για Pegasus-1: «Επιβεβαιώνεται το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου – Προχωρούμε με συνέπεια»

Η νέα ανακάλυψη φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) στο Pegasus-1 στο Οικόπεδο 10 επιβεβαιώνει το ενεργειακό δυναμικό της Κύπρου, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με στελέχη της ExxonMobil.