Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΝΙ είχε ο Υπουργός Ενέργειας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΝΙ είχε ο Υπουργός Ενέργειας

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είχε την Τρίτη (13/02) το πρωί στο γραφείο του συνάντηση με αξιωματούχους του ιταλικού κολοσσού ενέργειας ΕΝΙ.

Όπως είχε δηλώσει ενωρίτερα και πριν τη συνάντηση, πρόθεση ήταν όπως εξεταστούν σε υψηλότατο επίπεδο οι επιλογές που υπάρχουν για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα, όμως επισπεύσθηκε λόγω της κατάστασης, είπε ο κ. Λακκοτρύπης.

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε επίσης ότι την Κυριακή είχε συνομιλία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτσι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες του γεωτρύπανου της ΕΝΙ στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ θα ξεκινούσαν το περασμένο Σάββατο και θα διαρκούσαν 20-30 ημέρες.

Εξάλλου, ο κ. Ντεσκάλτσι δήλωσε ότι "δεν περίμενε" ότι η Τουρκία θα παρεμπόδιζε το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000 διότι "είμαστε μέσα στην ΑΟΖ της Κύπρου".

Μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίου στο Κάιρο, είπε ότι η ΕΝΙ δεν ανέμενε από την Τουρκία να μπλοκάρει το γεωτρύπανο Saipem 12000 διότι "βρίσκεται ήδη πολύ εντός της ΑΟΖ της Κύπρου", όπου προχώρησε ήδη σε γεωτρήσεις, «υπό τις ίδιες συνθήκες, και δεν συνέβη απολύτως τίποτε».

«Η ένταση μάλλον προκλήθηκε για άλλους λόγους και έτσι το πλοίο μπλοκαρίστηκε», είπε.

Σχετικά με το κοίτασμα στον στόχο ‘Καλυψώ’ στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κύπρου είπε ότι υπολογίζεται να διαθέτει έξι με οκτώ τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ή ακόμη και περισσότερα.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE