Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα –Γιλντιρίμ για κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα –Γιλντιρίμ για κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης 13/2 ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την οποία συζήτησαν και την κατάσταση που αφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου.



Όπως δήλωσαν κυβερνητικές πηγές στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αναρωτήθηκε τι ακριβώς εξυπηρετούν, ζητώντας, παράλληλα, από τον Τούρκο Πρωθυπουργό την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης.

Η επικοινωνία έγινε μετά από πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς και αναφερόμενος στο περιστατικό στο Αιγαίο, ο κ. Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν προϊόν εσκεμμένης ενέργειας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επεσήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα όπως αυτό υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν οι παραβιάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο των ελληνικών νησιών.

Τέλος, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες

Σε μία - δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν μπορεί να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διευρυμένες συνομιλίες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες. Τριμερής συνάντηση: Ο Τραμπ δήλωσε πως οι συζητήσεις θα περιελάμβαναν τόσο τις εγγυήσεις ασφαλείας όσο και πιθανές εδαφικές παραχωρήσεις. Πρόσθεσε ότι αναμένει να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι: «Πιστεύω ότι είναι θέμα πότε, όχι αν».

BEST OF TOTHEMAONLINE