Φυλάκιο χτίζουν οι Τούρκοι απέναντι από τα Ιμια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Φυλάκιο χτίζουν οι Τούρκοι απέναντι από τα Ιμια  - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στρατιωτική εγκατάσταση στη νησίδα Τσαβούς, κοντά στα Ίμια, ετοιμάζονται να κατασκευάσουν τοι Τούρκοι στον απόηχο της έντασης γύρω από τις βραχονησίδες στο ανατολικό Αιγαίο.

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet δημοσιεύει μάλιστα στην ηλεκτρονική της διεύθυνση φωτογραφίες με εκσκαφείς στην παραλία Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού) επισημαίνοντας ότι οι εργασίες άρχισαν την Τρίτη (13/02) με εντατικούς ρυθμούς.

Τονίζει δε ότι στη διάρκεια των εργασιών ένας σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής περιπολεί ολημερίς μπροστά από τη νησίδα Τσαβούς.

Mε κόκκινη επισήμανση τα Ιμια. Με μαύρη/άσπρη επισήμανση η νησίδα Τσαβούς, όπου οι Τούρκοι χτίζουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις:

Σύμφωνα με τη χιλιομετρική απόσταση που δίνει η Google, τα Ίμια απέχουν από την Τσαβούς 4,26 χλμ. (2,65 μίλια).

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE