Εμφανίστηκε και πάλι η κάμπια των πεύκων στα κατεχόμενα

Εμφανίστηκε και πάλι η κάμπια των πεύκων στα κατεχόμενα

Εμφανίστηκε και πάλι η κάμπια των πεύκων (πιτυοκάμπη) στα κατεχόμενα με τον «διευθυντή» του τμήματος δάσων Αλτάι Φιράτ, να αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ότι η κάμπια εμφανίστηκε σε δασικές περιοχές στις οποίες δεν έγιναν οι απαραίτητοι ψεκασμοί.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Φιράτ, ανέφερε ότι οι ψεκασμοί άρχισαν σε συγκεκριμένες περιοχές πριν από δύο χρόνια και οι διαδικασίες έγιναν σε διεθνή πρότυπα για την αντιμετώπιση της πιτυοκάμπης και ότι στις εν λόγω περιοχές είτε μειώθηκε ο πληθυσμός του εντόμου είτε αντιμετωπίστηκε πλήρως η κατάσταση.

Είπε ακόμα ότι πέραν των 22 χιλιάδων εκταρίων δασικής γης απειλείται από την κάμπια και ότι λόγω των οικονομικών περικοπών κατά το 2016 μόνο εννέα χιλιάδες εκτάρια και το 2017 ακόμα εννέα εκτάρια ψεκάστηκαν με τα ειδικά φάρμακα.

Ανάφερε ακόμα ότι κατά τον αγώνα τους για καταπολέμηση ζητήθηκε και η συνδρομή ξένων ειδικών.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE