Το φωτογραφικό ντοκουμέντο με τον κουκουλοφόρο που δείχνει με το δάχτυλο αγωνιστές της ΕΟΚΑ στα μπλόκα των Βρετανών. Πως εκδικήθηκε η οργάνωση τους προδότες

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο με τον κουκουλοφόρο που δείχνει με το δάχτυλο αγωνιστές της ΕΟΚΑ στα μπλόκα των Βρετανών. Πως εκδικήθηκε η οργάνωση τους προδότες

Στην φωτογραφία ντοκουμέντο του 1958 Βρετανοί στρατιώτες έχουν συλλάβει και οδηγήσει πίσω από τα συρματοπλέγματα μια μεγάλη ομάδα ανδρών μετά από μια επιχείρηση «σκούπα» στα χωριά Κυθραία, Βόννη και Καλό Χωριό.

Είναι η στιγμή που έχουν καλέσει ένα κουκουλοφόρο πληροφοριοδότη να υποδείξει υπόπτους που συμμετέχουν στον αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ο κουκουλοφόρος βρίσκεται εκτός κάδρου της φωτογραφίας για ευνόητους λόγους, καθώς ο φωτογράφος έχει λάβει εντολή να μην τον αποκαλύψει.

Ο προδότης έχει δείξει με το δάχτυλο τον νεαρό Κύπριο με το μουστάκι και ο στρατιώτης τον βγάζει από την σειρά. Το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο. Φυλάκιση, απομόνωση, σκληρά βασανιστήρια και πιθανόν θάνατος.

Διαβάστε όλο το άρθρο στην Μηχανή του Χρόνου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE